Bingo American corner - Autentični američki proizvodi izdvojeni samo za vas!

17.08.2021 08:07:49
Bingo American corner - Autentični američki proizvodi izdvojeni samo za vas!

American corner potražite na policama vašeg obližnjeg Bingo marketa - Autentični američki proizvodi izdvojeni samo za vas.

American corner potražite na policama vašeg obližnjeg Bingo marketa - Autentični američki proizvodi izdvojeni samo za vas.

REESE’S PEANUT BUTTER CUPS

1923. godine H.B. Reese Candy Company osnovana je u podrumu Reese-ovog doma u Hersheyu u Pennsylvaniji. Reese je prvobitno radio na farmi mliječnih proizvoda Hershey, a od početka je koristio Hershey čokoladu u svojim slatkišima. Reese’s Peanut butter Cups bio je njegov najpopularniji slatkiš. Bilo je više od 20 varijacija Reese’s Cups, koje su se prodavale ograničenog izdanja za razne prigode, kao što su; Božić, Noć vještica i Valentinovo.

Ovi slatkiši imaju svoj poseban praznik, ‘Volim Reese’s dan’, a slavi se širom SAD -a svake godine 18. maja.

Reese’s svake godine napravi toliko Peanut butter Cups da bi svojom godišnjom proizvodnjom mogao nahraniti osobe u SAD-u, Europi, Australiji, Japanu, Kini, Africi i Indiji.

MOUNTAIN DEW

Barney i Ally Hartman razvile su Mountain Dew kao mikser 1940-ih godina. Bezalkoholna pića su se tridesetih godina prošlog stoljeća prodavala na regionalnoj razini, a Hartmanovi su imali poteškoća sa nabavkom željenog soka za miješanje s žestokim pićem, pa su njih dvoje razvili njihov vlastiti sok.

Izvorno "Mountain Dew" je bio žargonski izraz iz 19. stoljeća za viski, naziv Mountain Dew je zaštićen zaštitni znak za bezalkoholna pića 1948.

DR PEPPER

Naziv "Dr. Pepper" prvi put se komercijalno koristio 1885. Nacionalno je predstavljen u Sjedinjenim Državama na izložbi kupnje u Louisiani 1904. godine kao nova vrsta sode, napravljena s 23 okusa. Njegovo uvođenje 1885. prethodilo je uvođenju Coca-Cole za godinu dana.

Dr Pepper je najstarije veliko bezalkoholno piće u Americi.

Također, Dr. Pepper ima vlastiti muzej posvećen piću koji se nalazi u Wacou u Teksasu.

CANADA DRY

1890. kanadski ljekar i kemičar John J. McLaughlin iz Enniskillena, Ontario, nakon rada u tvornici sode u Brooklynu u New Yorku otvorio je tvornicu gazirane vode u Torontu. Godine 1904. McLaughlin je stvorio "Canada Dry Pale Ginger Ale".

Ginger ale je gazirano bezalkoholno piće s okusom đumbira. Konzumira se samostalno ili se koristi kao mikser, često uz alkoholna pića.

Canada Dry je prva velika tvrtka bezalkoholnih pića koja je pića stavila u limenke (1953.) i uvela pića bez šećera (1964.).

PROIZVODE IZ AMERIČKOG KUTKA MOŽETE PRONAĆI U SLJEDEĆIM OBJEKTIMA:

  1. HM Bingo City Centar Tuzla
  2. HM Bingo City Centar Sarajevo
  3. HM Šićki Brod
  4. HM Lukavac
  5. HM Živinice
  6. HM Vogošća
  7. HM Ušće Tuzla
  8. TC Gračanica
  9. HM Stup
  10. HM Kolodvorska Sarajevo
  11. TC Bijeljina
  12. HM 3 Zenica
  13. TC Bugojno
  14. HM Bare Sarajevo
  15. SM Alta Sarajevo
  16. TC Hadžići
  17. HM Gradiška
  18. TC Brčko
  19. HM 2 Trebinje
  20. HM Prijedor
  21. HM Kalesija
  22. TC Mostar
  23. HM Doboj
  24. TC Breza
  25. TC Bihać
  26. HM Cazin
  27. TC Goražde
  28. HM Irac Tuzla
  29. HM Centar Mostar
  30. HM Lukavica Istočno Sarajevo
PODIJELI:
TAGOVI: Bingo American corner

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo