al
BitDefender GravityZone: Sigurnosne usluge namjenjene prvnim subjektima

Tehno kutak

BitDefender GravityZone: Sigurnosne usluge namjenjene prvnim subjektima

05.02.2019 08:01:16 / Izvor: Akta.ba

Danas je svaki poslovni subjekt uključen u digitalni svijet i time suočen sa mnogim izazovima. Jedan od njih je svakako i kvalitetna zaštita IT infrastrukture i najbitnijih informacija. Sigurnost informacionog sistema nije samo zaštita povjerljivih informacija već i zaštita ukupnog imidža, finansijskih prihoda te unaprijeđenje produktivnosti uposlenih u kompaniji.

Najvažnije je uspostaviti jasnu strategiju sigurnosti koja će obuhvatiti i proaktivna i reaktivna rješenja. Proaktivna rješenja djeluju osiguravanjem sistema unaprijed od mogućih prijetnji, te ih brzo prepoznaju i eliminišu. Reaktivna rješenja se aktiviraju u trenutku kada se desi napad i kada je neophodno primjeniti sigurnosne politike u slučaju incidenta.

S tim u vezi, Imtec vam nudi:

  • konsalting pri odabiru strategije i modela sigurnosti;
  • odabir odgavarajućeg hadverskog i softverskog rješenja;
  • isporuku i instalaciju odabranog rješenja;
  • usluge podešavanja sigurnosnih politika;
  • edukaciju vašeg osoblja za upravaljanje sigurnosim rješenjem;
  • postprodajnu podršku u slučaju sigurnosnih prijetnji.

Bitdefender GravityZone je skup sigurnosnih usluga namijenjenih pravnim subjektima za jednostavno upravljanje radnim stanicama i serverom.

Za razliku od tradicionalnih rješenja koja kombinuju pred-virtualizacijske i pred-cloud Windows aplikacije, Bitdefender GravityZone objedinjuje sve potrebne sigurnosne servise u jednu jedinstvenu platformu sa najboljim omjerom zaštite i performansi.

Pomoću Bitdefender GravityZone se možete fokusirati na vaše poslovanje

Platforma GravityZone vam omogućava fokusiranje na posao i zaboravljanje na sigurnost. Zašto? Rješenje je centralizirano, upravlja se sa jedne konzole. Instalira se u nekoliko minuta, a mogu ga koristiti korisnici bez posebnog informatičkog znanja, ne zahtjeva napredno informatičko znanje.

Pomoću Bitdefender GravityZone štedite novac i vrijeme

Cilj svake kompanije je optimizacija troškova. Upravljanje troškovima znači i upravljanje prihodima. Bitdefender GravityZone temeljena na webu, premješta administriranje sigurnosnog softvera sa računara u oblak ( cloud ), čime se štedi trošenje novca na dodatni hardver. Posebno, ako imate više lokacija na kojima poslujete, centraliziranim sigurnosnim rješenjem BitDefender ćete eliminisati troškove nabavke i održavanja hardvera.

Uz Bitdefender GravityZone uživajte u najboljoj zaštiti i performansama

Bitdefender je dosljedno rangiran kao broj jedan sigurnosni softver u testovima nezavisnih recenzenata kao što su AV-TEST i AV Comparatives. Ne ugrožava zaštitu radi performansi.

"Kompanije koje se oslanjaju na Bitdefender rješenje u zamjenu za njihovo povjerenje dobivaju ne samo sigurnosno rješenje nego i proizvod s primjerenim karakteristikama u smislu malog opterećenja cjelokupnog sistema." Guido Habicht, , izvršni direktor AV-TEST GmbH

Ključne karakteristike BitDefender GravityZone su:

Automatska deinstalacija postojećih antivirusnih rješenja i otkrivanje mrežnih računara pomoću Windows Network Discovery;

Dostupnost konzole odmah nakon prijave;

Jednostavnost upravljanja centraliziranim rješenjem, a za napredne administratore su dostupne i modularne postavke;

Jedna osoba može da upravlja cjelokupnim sistemom, preko jedne konzole;

Svi korisnici se ne moraju brinuti oko ažuriranja sigurnosnog rješenja, o tome se brine administrator;

Ažuriranja su automatska i korisnici ne mogu promijeniti postavke ili deaktivirati zaštitu tako da možete biti sigurni da vam je kompanija zaštićena;

BitDefender štiti od virusa, rootkita, zlonamjernog softvera, krađe identiteta, gubitka podataka, prijetnji webom i još mnogo toga;

Uključena je napredna heuristika, filtriranje weba, savjetnik za pretraživanje, USB skeniranje radi blokade ulazne tačke zlonamjernog softvera;

Kompatibilan je sa gotovo svim verzijama Windows, Mac i Linux operativnih sistema.

BitDefender GravityZone rješenje je dostupno u nekoliko varijanti. Svaku od njih možete testirati u periodu od 30 dana, bez obaveze kupovine.  Verzije BitDefender GravityZone i njihove osnovne karakteristike su navedene u tabeli ispod.

(BitDefender GravityZone verzije)

Možda ste već isprobali mnoge proizvode u zaštiti svog poslovanja, pa zašto ne pokuštati i sa Bitdefender GravityZone?

Vaš Imtec team

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak