al

Filantropi

Bolnici u Travniku doniran ultrazvučni aparat

14.11.2018 09:01:13 / Izvor: Akta.ba

Juče 13.11.2018. godine u prostorijama J.U. Bolnice Travnik u Travniku održana je ceremonija uručenja ultrazvučnog aparata za obnovljeni odjel patologije trudnoće koji će uskoro početi sa radom.

Ultrazvučni aparat je poklon od strane "International Waqf Fund UK" a projekat je realizovala humanitarna organizacije Islamic Relief Worldwide sa sjedištem u Sarajevu.

Ukupna vrijednost realizovanog projekta je cca. 60.000 KM.

Ovom značajnom događaju za J.U. Bolnicu Travnik su nazočili i Premijer kantona gospodin Tahid Lendo, Gradonačelnik Travnika gosp. Hadžiemrić Admir, Gradonačelnik Novog Travnika gosp. Refik Lendo, Direktori domova zdravlja, Direktor fonda zdravstvenog osiguranja godp. Dragan Solomun kao i Direktori zdravstvenih ustanova Bugojna, Travnika, Fojnice, Busovače..

Istaknuta je izuzetna dosadašnja saradnja između bolnice i organizacije Islamic Relief koja je takođe učestovala i u opremanju odjela za patologiju.

O značaju ove donacije šef službe za ginekologiju i akušerstvo J.U. Bolnica Travnik  Prim.dr.Fatima Čurić-Ljevaković je istakla slijedeće:

"Nabavkom novog ultrazvučnog aparata za nas kao odjeljenje i bolnicu ima veliki značaj. Kao što znate, rad jednog ginekologa nije moguć bez ultrazvučnog aparata koji se koristi u svakodnevnoj dijagnostici.

Takođe nam je drago što je neko i prepoznao taj naš rad te ga nagradio nabavkom novog UZ aparata, koji po svojim karakteristikama zadovoljava rad našeg odjeljenja, a ujedno na taj način radimo na zaštiti reproduktivnog zdravlja svake žene našeg kantona.

Ujedno ćemo i upotpuniti novim UZ aparatom i obnovljeni Odjel patologije trudnoće, koji će početi sa radom nakon primanja aparata".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi