al
Bosch male kutne brusilice za profesionalne korisnike

Predstavljamo

Bosch male kutne brusilice za profesionalne korisnike

04.09.2015 14:01:44 / Izvor: Akta.ba

U industrijskoj su primjeni važni produktivnost i brzina rada. Kako bi se ispunili visoki zahtjevi metaloprerađivačke industrije, Bosch trenutačno predstavlja jedanaest malih kutnih brusilica izuzetne praktičnosti i za zaštitu korisnika uz istovremenu znatno bolju izvedbu. Novi modeli s 1300 W ili 1700 W pružaju znatno veću brzinu rada od svojih prethodnika. Njihove su značajke također optimizirane kako bi se osigurao dug životni vijek alata. Izmijenjen je dizajn ventilacijskih otvora te su oni manje veličine da bi se omogućio bolji protok zraka. Time se motor pouzdano štiti od prašine te se osigurava učinkovito hlađenje motora. Ispitivanja koja je provelo društvo SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH također dokazuju da ovi alati omogućuju gotovo 50 posto duži životni vijek ugljičnih četkica u odnosu na modele konkurenata. Ugljične četkice ne moraju se tako često mijenjati, čime se štedi vrijeme i novac.

Dobro opremljeni za sve zahtjevnije sigurnosne norme

Bosch male kutne brusilice opremljene su sveobuhvatnim zaštitnim značajkama da bi bile u skladu sa sve većim zahtjevima sigurnosti na radu. Zaštitne značajke uključuju regulaciju vibracija, sustav zaustavljanja trzajem, uređaj za meko pokretanje i zaštitu pri ponovnom pokretanju. Uz to su također dostupni modeli s integriranim "Inteligentnim sustavom za kočenje". Te značajke omogućuju korištenje alata u područjima podložnim visokim sigurnosnim normama poput industrijske proizvodnje, izgradnje dizalica, brodova, spremnika i kontejnera, te u rafinerijama i na naftnim platformama. Kako bi se ljudima iz struke omogućilo praktično izvršavanje bilo kojeg zadatka, sve nove kutne brusilice također imaju provjerene i ispitane značajke proizvoda poput zaštitnog štitnika koji je prilagodljiv bez alata, tanke izvedbe ručke i velikog gumba za blokadu vretena radi brzih i jednostavnih promjena dodataka.

Pravi alat za svaku primjenu

Asortiman malih kutnih brusilica podijeljen je u sljedeća područja primjene:

  •  Modeli GWS 13-125 CI Professional, GWS 17-125 CI Professional i GWS 17-150 CI Professional predstavljaju dosljednu učinkovitost čak i u primjenama u teškim uvjetima rada poput rezanja čeličnih cijevi i profila. Alati kao što su GWS 13-125 CIX Professional i GWS 17-125 CIX Professional imaju na raspolaganju integrirani sustav kočenja.
  •  Kutne brusilice GWS 13-125 CIE Professional i GWS 17-125 CIE Professional prikladne su za rad na različitim materijalima poput betona, kamena i pločica koji svi zahtijevaju različite dodatke i prethodni odabir brzine. Brusilice GWS 13-125 CIEX Professional i GWS 17-125 CIEX Professional isto su dostupne s integriranim sustavom kočenja.
  •  GWS 17-125 CIT Professional i GWS 17-125 Inox Professional sada su dostupne za rad na osjetljivim materijalima poput nehrđajućeg čelika. Oba alata nude niski broj okretaja uz istovremeni veliki okretni moment čime se omogućavaju primjene koji nisu zahtjevne za materijal.

Male kutne brusilice u klasi od 1300 W i 1700 W sada su dostupne u specijaliziranim maloprodajnim trgovinama. Bosch također nudi širok asortiman dodataka. Oni uključuju na primjer rezne, lamelaste, dijamantne i brusne ploče, četkice, dijamantne krune za bušenje i štitnike za usisavanje prašine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo