al

Filantropi

Bosch razveselio najmlađe donacijom igračaka

23.11.2015 13:37:38 / Izvor: Akta.ba

U okviru planiranih CSR aktivnosti firma Robert Bosch d.o.o. donirala je igračke vrtićima u BiH. Službeno uručivanje se odvilo u prostorijama JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko u Visokom. Preostale dvije adrese korisnici donacije su JU „Dječiji vrtić" Maglaj i JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Umihana Čuvidina" Breza. Uručivanju donacije prisustvovali su generalna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju, gospođa Mirsada Kudrić i direktorice sve tri predškolske ustanove, korisnice predmetnih donacija.

Donacija se sastoji od edukativno-didaktičkih igračaka adekvatnih za promicanje kreativnosti, motoričkih sposobnosti i igranje uloga. Donirane igračke su minijaturne replike kućnih uređaja, seta posuđa, stanice za servisiranje automobile, radne stanice sa minijaturnim replikama električnih alata i slično. "Društveno odgovorno poslovanje je duboko integrirano u globalno poslovanje Boscha pa tako i na lokalnom tržištu nastojimo provoditi temeljna načela naše kompanije.", izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju.

Robert Bosch je sa ovom društveno-odgovornom aktivnošču započeo prije godinu dana kada je u OŠ „Hilmi ef. Šarić" u mjestu Tarčin izvršio prvu primopredaju didaktičkih igračaka za tri predškolske ustanove JU „Djeca Sarajeva" iz Kantona Sarajevo na sveopće zadovoljstvo najmlađih korisnika.

Općenito o Boschevim donacijama

Bosch često participira u društveno odgovor nim projektima. Samo tijekom 2014. godine 36.000 eura hitne pomoći donirano je preko programa Primavera žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Projekti uključuju donaciju kućanskih aparata SOS Dječjem selu Lekenik, donaciju edukacijskih i poučnih igračaka dječjim vrtićima u Bosni i Hercegovini kao i donaciju alata Odgojnom domu Bedekovčina u Hrvatskoj.

Ove je godine društvo Bosch Hrvatska doniralo edukacijske i poučne igračke Dječjem vrtiću Poliklinike SUVAG u Zagrebu. Dugogodišnja suradnja sa SOS Dječijim selom Lekenik  nastavlja se u 2015. godini uz veću uključenost Boschevih zaposlenika. Svako poslovno područje osmislilo je vlastiti kreativni i edukacijski koncept za provođenje vremena s djecom, što će se održavati tijekom cijele 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi