al

Filantropi

Britanski ambasador u posjeti udruženju "Down sy i mi"

11.03.2019 14:01:34 / Izvor: Akta.ba

Diplomatski zimski bazar koji jedna od najvećih humanitarnih manifestacija u BiH, već četvrtu godinu podržava rad i svakodnevnu borbu banjalučkog Udruženja roditelja dece sa Daunovim sindromom "Down sy i mi". Ovo udruženje 07.03.2019. godine je posetio britanski ambasador u BiH Matthew Field, zajedno sa suprugom Martinom Field Klisović, koja je i član Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

Ovo udruženje je osnovano 2014. godine s ciljem da pruži podršku djeci i mladima sa Down sindromom, a već četvrtu godinu Diplomatski zimski bazar dodjeljuje određena sredstva Udruženju.

Diplomatski zimski bazar je humanitarna inicijativa koju su pokrenule žene iz međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, a koja svake godine, početkom decembra, prikuplja sredstva za pomoć organizacijama posvećenim radu sa djecom i mladima koje pomažu djeci sa posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i djeci kojoj je neophodna finansijska pomoć da nastave školovanje. Na bazaru 2018.godine, na kojem se predstavilo više od 40 ambasada i organizacija, prikupljeno je rekordnih 212.000 KM koje su podjeljene na 17 ovih organizacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi