Budi ruka podrške: Postani sponzor danas, pomozi djeci u BiH

Filantropi

Budi ruka podrške: Postani sponzor danas, pomozi djeci u BiH

24.10.2019 11:51:46 / Izvor: Akta.ba

Islamic Relief radi na podršci siročadi i djece kroz sponzorstvo i projekte brige o djeci.

Okruženje kompletne porodice omogućuje da dijete napreduje i postiže svoj puni potencijal. Dobro zdravlje i edukacija su samo neki od pozitivnih ishoda življenja u atmosferi cjelovite porodice što donosi radost u dječiji život.

Uz podršku lokalnih institucija organizacija Islamic Relief osigurava da djeca dobiju pomoć u oblasti obrazovanja, psiho-socijalne podrške, liječenja i ishrane. U okviru ovog programa, dijete ima pravo da dobije sponzorstvo do 18 godina starosti, ako on/ona ne prekine obrazovanje. Djeca koja žele nastaviti visoko obrazovanje i sebi obezbjediti svjetliju budućnost mogu dobiti i dodatnu podršku.

"Obzirom da se radi o najobimnijem i najvažnijem projektu naše organizacije „pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja“ nadamo se da će i BiH kompanije prepoznati značaj našeg apela. Još uvijek trebamo pomoć za 300 djece, što u konačnici prevedeno u novcu na godišnjem nivou iznosi približno 300 000 KM", poručuju iz organizacije Islamic Relief.

Kako postati donator?

Proces je veoma jednostavan

  • Možete se obratiti organizaciji Islamic Relief putem kontakt telefona, mailom ili lično na adresu.
  • Islamic Relief Vam iz baze podataka djece na čekanju, predlaže dijete koje je trenutno u najvećoj potrebi.
  • Odabirom djeteta potpisujete Sporazum o sponzorstvu. Sporazum nema nikakve pravne posljedice, služi samo kao evdiencija za donatora koje dijete sponzoriše. Onog momenta kada ne budete željeli ili ne budete u mogućnosti da uplaćujete niste u obavezi da nastavite.
  • Način na koji želite uplatiti stipendiju sami određujete – putem trajnog naloga ili uplatom u banci sa naznakom “Donacija za” – Ime i prezime djeteta kojeg ste izabrali, na račun Ziraat Bank BH : 186 000 107 2434 061 ili lično u naše kancelarije –  Odjel za finansije.

Islamic Relief Bosna i Hecegovina sponzoriše oko 1300 siročadi kroz projekat “Sponzorstvo Siročadi/ Jetima”. Naš cilj je podržati djecu na temelju njihovih potreba bez obzira na vjersku, rasnu ili nacionalnu pripadnost.

DONIRAJ

Ovim projektom Islamic Relief osigurava konstantnu novčanu podršku za jetime/siročad u uobičajenom iznosu od 83 KM na mjesečnom nivou, a novac se direktno uplaćuje na njihov bankovni račun. Uplata za jetime se odvija na kvratalnom nivou, a donator zadržava pravo da uplaćuje kada može i koliko može.

Uz Vašu pomoć organizacija Islamic Relief ostvaruje i druge vidove pomoći za svoje korisnike:

  • Školski pribor
  • Ogrjev
  • Ramazanski paketi
  • Kurbani
  • Bajramski paketići
  • Hitnu pomoć u hrani, odjeći, sanaciji stambenih objekata

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi