Budite dijelom OLX akcije darivanja krvi od 15.07.2021.-15.08.2021. godine

14.07.2021 13:12:05
Budite dijelom OLX akcije darivanja krvi od 15.07.2021.-15.08.2021. godine

OLX.ba zajednica već treću godinu zaredom nastavlja humanu misiju podrške Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH

Kap krvi je kap nade u život

OLX.ba zajednica već treću godinu zaredom nastavlja humanu misiju podrške Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH realizirajući akciju prikupljanja krvi za sugrađane kojima je ona neophodna.

Ponosni smo što iz godine u godinu broj učesnika u ovoj humanoj akciji raste te smo tokom prošlogodišnje akcije doniranja krvi, uz podršku naših vjernih korisnika prikupili 706 doza krvi, čime smo doprinijeli u spašavanju 2.118 ljudskih života.

Izuzetni rezultati su nam bili povod da se i ove godine udružimo u akciji i na taj način još jednom pokažemo da su OLX korisnici spremni da na nesebičan način pomognu sugrađanima, doniraju krv i budu dijelom pozitivnog društva.

Važno je napomenuti da je krv lijek koji nije moguće proizvesti i jedini izvor tog lijeka je čovjek, a jedno doniranje krvi može spasiti do tri života.

U znak zahvalnosti korisnicima sa teritorije BiH, OLX.ba će svakom darivatelju doznačiti 500 OLX kredita (tržišne vrijednosti 50 KM).

Kako će se vršiti doznačavanje OLX kredita?

Zbog očuvanja anonimnosti darivatelja, potrebno ja da svaki od donora lično, putem e-maila, dostavi potvrdu kojom se dokazuje da je u toku planirane akcije učestvovao u istoj, što znači da ćemo isključivo, uz saglasnost naših korisnika, na profil koji koriste na oglasniku OLX.ba doznačili dogovoreni iznos OLX kredita.

E-mail potvrde je potrebno poslati na: akcija@olx.ba i treba da sadrži:

Korisničko ime OLX profila

Uslikanu potvrdu o dobrovoljnom darivanju krvi izdatu za period trajanja akcije od 15.07.2021.- 15.08.2021. godine.

Vodič za darivaoce možete pronaći ovdje, kao i više informacija klikom ovdje.

Krv je moguće donirati u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH ili na jednoj od lokacija koju možete pronaći ovdje.

"Ovim putem se zahvaljujemo na podršci i razumijevanju menadžmenta PIK d.o.o. (OLX.ba), kada je u pitanju promocija davalaštva krvi, te se nadamo da će se saradnja nastaviti i ubuduće te možda poprimiti i tradicionalne oblike. Kap krvi je kap nade u život možda baš Vama dragoj osobi. Učinite da bolesti, saobraćajne nesreće i povrede ne odnesu još jedan život. Pozivamo sve građane  da daruju krv, i na taj način učestvuju  u  obezbjeđivanju krvi i krvnih pripravaka,  za povrijeđene i oboljele u FBiH. Organizirano darivanje krvi, podstaknuto humanim pobudama, strateški je cilj razvoja davalaštva u svakoj humanoj populaciji. Jedini način za ostvarenje tog cilja je organiziranje akcija darivanja krvi, te se nadamo da će naši dragi sugrađani i ovog puta  uzeti učešće, te time doprinijeti razvoju davalaštva kao što su to učinili mnogi do sada." - istakla je Dipl.scr  Jasmina Mahmutović iz odsjeka za promociju davalaštva.

PODIJELI:
TAGOVI: OLX darivanje krvi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi