Časovi informatike, italijanskog i španskog jezika za izbjeglice i migrante

Filantropi

Časovi informatike, italijanskog i španskog jezika za izbjeglice i migrante

12.02.2019 15:42:56 / Izvor: Akta.ba

World Vision BiH je uz finansijsku podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) koji djeluje u ime njemačke vlade, izbjeglicama i migrantima koji borave u Prihvatnom centru “Ušivak”, omogućio pristup neformalnom obrazovanju, socijalnim i rekreacijskim aktivnostima.

Prvi časovi informatike i italijanskoj i španskog jezika organizirani za izbjeglice i migrante u Prihvatnom centru “Ušivak” održani su protekle sedmice.

“Ranije nismo imali priliku za učenje jezika, iako bi svi trebali govoriti strane jezike. Na putu smo, moguće je da će nam biti potreban doktor, važno je da možemo komunicirati”, rekao je Halil iz Pakistana nakon časa italijanskog jezika.

U cilju rješavanja složene humanitarne situacije preko 6.000 izbjeglica i migranata koji trenutno borave u BiH, World Vision International BiH, a uz finansijsku podršku njemačkog GIZ-a, provodi projekt ''Hitno reagiranje na potrebe izbjeglica, migranata i tražitelja azila u BiH'' koji za cilj ima povećati izglede za njihovu integraciju u zemljama odredišta, uključujući i BiH.

Cilj ovog projekta je osigurati namjenske i smislene aktivnosti za izbjeglice i migrante, te su svi zainteresirani za edukaciju uključeni u osmišljavanje aktivnosti i prilagodbe plana i programa neformalnog obrazovanja kako bi on odgovarao njihovim željama i nivou znanja jezika i IT-a.

U okviru projekta, u kampu je formiran obrazovni tim koji čine nastavnici informatike, italijanskog I španskog jezika, te prevoditelji sa arapskog. Članovi obrazovnog tima World Vision-a BiH su, pored formalnog znanja i znanja jezika koje posjeduju, obučeni i educirani o tome kako raditi u multinacionalnom i humanitarnom okruženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi