al

Filantropi

CHICovnik i Bingo za bezbrižan početak školske godine u SOS Dječijim selima BiH

28.08.2018 07:30:50 / Izvor: Akta.ba

Obrazovanje je veoma važno, a kako bi bilo i kvalitetno potrebno je da učenici imaju sva potrebna sredstva za učenje poput knjiga, bilježnica i ostalog školskog pribora. Znaju to u timu prvog bh.planera za žene koji nosi naziv "CHICovnik", koji su u suradnji sa svojim partnerom Bingo danas u kući za goste SOS Dječijeg sela u Sarajevu svečano uručili donatorski ček u iznosu od 4.000 KM namijenjenih upravo za bezbrižan početak školske godine djeci i mladima u SOS Dječjim selima BiH.

"Jedna od osnovnih zadaća CHICovnika, pored toga da svakoj ženi bude pravi mali asistent za organizaciju vremena, je da uljepšava svakodnevicu i izvuče osmjeh kada vidite njegov lijep dizajn, pročitate inspirativnu poruku koja se nalazi na njegovim stranicama ili uživate u bojanci za odrasle koja se u njemu krije. Činjenica da zbog njega danas imamo priliku uljepšati djeci početak školske godine tako da imaju adekvatan školski pribor i knjige, može učiniti sretnima svaku osobu koja svoju godinu planira uz CHICovnik", tijekom druženja je komentirala Ana Ćavar ispred CHICovnik tima.

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga kompanije Bingo koja je CHICovnik partner već drugu godinu za redom o ovoj suradnji kaže: "Za nas je posebno značajan uspjeh svakog djeteta i znamo da je on moguć samo uz nesebičnu ljubav i pozitivno okruženje koje djeci pružaju SOS porodice. Mi kao dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH možemo doprinijeti zdravom razvoju djece kroz finansijsku podršku, koja je neophodna u svakodnevnom životu, a dodatno kroz različite projekte, kod naših poslovnih partnera i kupaca ukazivati na potrebe djece. Projekat sa Chicovnik-om je jedan od mnogih iz kojih smo sredstva usmjerili upravo ka SOS porodicama i svakako planiramo nastaviti ovakve aktivnosti."

"Iznimno smo ponosni i sretni što za dugogodišnje prijatelje imamo Bingo i CHICovnik, koji ne samo da razumiju koliko je za djecu važno odrastanje u porodičnom i ljubavlju ispunjenom okruženju, nego i koliki je značaj ulaganja u obrazovanje i edukaciju djece povjerene nam na brigu. Uz podršku Binga već pet godina SOS porodica mame Amire ima osigurane sve godišnje troškove života, a uz to 30 djece i mladih školski pribor i sve što je neophodno za formalno obrazovanje. Zahvaljujući CHICovniku još 15 djevojčica i dječaka će kroz narednu školsku godinu imati obezbjeđene knjige, školski pribor i vannastavne aktivnosti. Teško je naći prave riječi da izrazimo našu zahvalnost za sve protekle godine nesebične i posvećene podrške" naglasio je Faris Njemčević, direktor programske lokacije SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Nakon dodjele čeka, ekipa je nastavila druženje s djecom u SOS porodici mame Sanele, te najavila kako se veseli novom CHICovniku za 2019. godinu kojeg na tržištu očekujemo ove jeseni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi