al
Djeca Sarajeva u izolaciji kreirala izložbu u Vijećnici

Predstavljamo

Djeca Sarajeva u izolaciji kreirala izložbu u Vijećnici

03.06.2020 09:00:00 / Izvor: Akta.ba

Tokom pandemije koronavirusa, upućen je poziv sarajevskoj mladosti, kreativnim mališanima, da šalju svoje radove na temu simbola Vijećnice i Trebevićke žičare u inbox pomenutih profila na Facebook-u i Instagramu.

Brojni kreativci odazvali su se pozivu i njihovi potpisani crteži postali su viralni na društvenim mrežama. Kao što je najavljeno na početku, kada Vijećnica otvori svoja vrata, bit će upriličena izložba sa pomenutim radovima.

Uprava JP Sarajevo d.o.o. obavještava roditelje da fizički dostave radove u Vijećnicu do ponedjeljka, 15. juna. O detaljima i terminu izložbe, javnost će biti naknadno obaviještena na istim oficijelnim profilima na kojima je bila uspostavljena i dosadašnja komunikacija.

Podsjećamo, Udruženje "Mali ambasadori" se pridružilo inicijativi, a pripremljene su i nagrade u vidu ulaznica na pomenute sarajevske simbole nakon izložbe.

 

Sarajevo je grad burne historije i jakih ljudi. Svjedočanstva te borbe inspiriraju i danas. Neka ovo bude kreativni doprinos ovom gradu, poručili su iz JP Sarajevo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo