al
Djed Mraz u Reumalu

Predstavljamo

Djed Mraz u Reumalu

31.12.2019 08:19:07 / Izvor: Akta.ba

U Fojnici se već dugi niz godina Djed Mraz redovito odaziva na pozive sindikalaca Lječilišta Reumal. S obzirom na ovogodišnji evidentan nedostatak snijega, većinu svoje opreme, sanke, jelene i sl., ovaj put je odložio negdje usput, presjeo u nađiđanog četverotočkaša i pravac u Fojnicu.

Obično dođe, on tako, dan – dva prije Nove godine, okupi popisanu djecu u Konferencijsku salu Reumala i podijeli ono što je naumio.

Nažalost, sve je manje djece zaposlenika Reumala, a sve više njihovih unuka i djece iz grada. Ove godine, bilo ih je, kažu sindikalci 120, taman onoliko koliko je Djeda Mraz, planirao da podijeli. Ili koliko je naručeno. Kasnije će se utvrditi da je Djed Mraz "zapeo" negdje na putu sa Sjevernog pola i da je ovlastio svoje fojničke zamjenike, Nermina Buharaliju i Kenana Imamovića, da zabave djecu i distribuiraju planirane novogodišnje paketiće.

Obradovana djeca nisu primijetila izostanak pravog Djeda Mraza, što znači da su njegovi zamjenici i sindikalci Reumala, čestito odradili povjereni im posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo