al
Dobrovoljni poziv za zamjenu baterije na 15-inčnom Macbook Pro

Tehno kutak

Dobrovoljni poziv za zamjenu baterije na 15-inčnom Macbook Pro

21.06.2019 15:53:03 / Izvor: Akta.ba

Apple je utvrdio da se u ograničenom broju starijih 15-inčnih MacBook Pro uređaja baterija može pregrijati i predstavljati opasnost od požara. Pogođeni računari prodani su prvenstveno u razdoblju od septembra 2015. do februara 2017., a prihvatljivost proizvoda određena je serijskim brojem proizvoda.

Sigurnost kupaca uvijek je glavni prioritet kompanije Apple i dobrovoljno su odlučili zamijeniti oštećene baterije besplatno.

Prvo provjerite da li imate takav 15-inčni MacBook Pro. Odaberite About na Mac računaru iz menija Apple u gornjem lijevom uglu ekrana. Potvrdite da je vaš model "MacBook Pro (Retina, 15-inčni, mid 2015.)." Ako imate taj model provjerite na sljedećem linku da li vaš Mac ispunjava uslove za zamjenu. Provjeru činite tako što unosite serijski broj svog Macbook Pro.

https://support.apple.com/15-inch-macbook-pro-battery-recall

Ako Vaš MacBook Pro ispunjava uslove, prestanite ga koristiti i slijedite sljedeće upute za zamjenu baterije.

Da biste pripremili Vaš Macbook za ovaj program prvo uradite backup Vaših podataka. Odnesite Vaš Macbook Pro u Mekline Apple ovlašteni servis na dijagnostiku. Vaš MacBook Pro će biti pregledan prije bilo koje usluge kako bi provjerio da li je prikladan za ovaj program. Zamjena baterije može trajati 1-2 sedmice.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite prijaviti Vaš uređaj na servis obratite se na: https://mekline.ba/servis/

Program se odnosi samo na zamjenu baterije. Također, program ne utiče na Vašu garanciju ni zakonska prava.

Provjerite ostale Apple quality programe koje možete iskoristiti u Mekline-u na sljedećem linku: https://www.apple.com/support/exchange_repair/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak