al

Turizam i gastro

Dočekajte Novu godinu u Istanbulu

13.12.2019 08:57:39 / Izvor: Akta.ba

Želite doživjeti nezaboravan doček Nove 2020 godine? Pogledajte Hazre Tours posebnu ponudu. Za Vas su pripremili najbolje cijene. Rezervišite Vaše putovanje još danas.

NOVA GODINA

ISTANBUL

6dana / 3 noćenja

29.12.2019-03.01.2020

Cijena – 325 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN- BiH-ISTANBUL - 29.12.2019-NEDJELJA

Polazak putnika autobusom , Tuzla u 14:00h ispred BCC-a, iz Živinica ispred Omege u 14:15h, iz Lukavca u 14:30h ispred Omege,iz Gračanice u 14:20 ispred parkinga kod opštine, iz Srebrenika u 15:00 ispred Hotela Park, sa Ormanice u 15:15h sa BP Mešić, iz Brčkog u 15:45h sa BP Belamionix na Brodu, iz Bijeljine u 16:30h sa BP Nešković. Noćna vožnja preko Srbije i Bugarske sa pauzama po želji grupe.

2.DAN-TURSKA-ISTANBUL- Sultanahmet(Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija) - 30.12.2019-PONEDJELJAK

Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima, nastavak vožnje prema Istanbulu.

Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel 4* (hotel www.thetimeistanbulhotel.com  se nalazi na 10 minuta šetnje do Kapali čaršije). Kraći odmor. Odlazimo u obilazak kvarta Sultanahmet (Kapali čaršija, Hipodrom, Plava džamija. Slobodno vrijeme.Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN -ISTANBUL- Taksim-Galata-Čamlidža - 31.12.2019- UTORAK

Doručak. Zajednički(fakultativni) odlazak i posjeta Galati-Toranj Galata inače srednjovjekovni kameni toranj u četvrti Galata, na sjeveru Zlatnog roga. Tu je restoran i kafić na gornjim katovima koji nudi prekrasan pogled na Istanbul i

Bospor. Na gornjim katovima je noćni klub koji ugošćuje turski show. U tornju također postoje i dva dizala. Nakon Galate obilazimo Taksim (Trg Taksim nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća shopping, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, dućanima i hotelima.

Taksim se smatra srcem modernog Istanbula.Nakon Galate i Taksima odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Istanbul, Mramorno more i Bosfor.

Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Slobodno vrijeme u gradu za šoping i individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak u restoran ili klub za doček Nove godine ili individualni doček na nekom od trgova u Istanbulu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN -ISTANBUL-Krstarenje Bosforom - Miniaturk muzej-Eyup- Pieree Loti - 01.01.2020-SRIJEDA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu,Dolmabahče palatu – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoj, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedamkula), Djevojačku kulu... Nakon krstarenja slijedi fakultativna posjeta Miniaturk muzeju - jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju

najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske (Stari most iz Mostara), a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup okome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o„malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“.Gdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i osobne aktivnosti. Povratak u hotelu. Noćenje.

5.DAN -ISTANBUL- Muzej Panorama 1453 - Forum-Edirne-BiH 02.01.2020-ČETVRTAK

Doručak. Odjava iz hotela. Pri povratku odlazak do muzeja Panorama 1453. U kojem ćete imati osjećaj  ko da ste u vremenu kada je Mehmed Fatih osvajao Istanbul. Odlazak u Shopping centar Forum Istanbul jedan od najvećih ako i ne največi shopping centar u Istanbulu.Polazak prema gradu Edirne. To je grad brojnih džamija od kojih je najpoznatija Selimija, koju je 1575. godine podigao veliki turski graditelj Mimar Sinan. Ova džamija ima najviše minarete u Turskoj sa svojih 70,9 metara. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja.

6.DAN - BiH 27.11.2019-PETAK

Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

ARANŽMAN RAĐEN NA BAZI 40 OSOBA

Napomene:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
  • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 25osoba.
  • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 15 dana prije planiranog polaska
  • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
  • Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.
  • Smještaj u hotelu The Time Hotel Old City 4* www.thetimeistanbulhotel.com

Za više informacija posjetite njihovu web stranicu www.hazretours.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro