al
Dodijeljene stipendije posebno nadarenim studentima

Filantropi

Dodijeljene stipendije posebno nadarenim studentima

21.02.2020 13:43:13 / Izvor: Akta.ba

Rijaset Islamske zajednice u (IZ) u BiH je sa posebno nadarenim studentima islamskih fakulteta potpisao ugovore o stipendiranju za tekuću akademsku godinu.

Rijaset je dodjelio ukupno 15 stipendija, od toga 12 stipendija posebno nadarenim studentima fakulteta Islamske zajednice iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili prosjek iznad 9.50 ili su bili učenici generacije, a upisali su prvu godinu studija.

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Dževad Hodžić istakao je da se najviše raduju i smatraju naznačajnim dijelom područjem njihovog djelovanja ono područje gdje se nalaze oni koji tragaju za znanjem.

"Vi ste sa sigurnošću budućnost naše domovine i našeg društva, pa i Islamske zajednice i lično i na nivou Rijaseta zagovaram onaj koncept i onaj pristup po kojem investiranje u znanost, znanje, obrazovanje i mlade predstavlja najpotrebniju i najznačajniju investiciju", naglasio je dr. Hodžić.

Prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, istakao je veliko zadovoljstvo što Rijaset IZ u BiH iz godine u godinu prepoznaje trud studenata koji konstantno ulažu u svoje znanje i što ih pomaže na njihovom putu ka sticanju znanja.

"U ovom vremenu u kojem živimo, gdje samo verbalno podržavamo jedni druge, kada vam neko iskaže na ovakav način podršku i pomoć, to treba itekako da cijenite i opravdate, vodite računa da budete dobri i odlični, ali i da se trudite i postižete još više", poručio je studentima prof. dr. Zuhdija Hasanović.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti fakulteta Islamske zajednice sa studijskih programa islamske teologije, programa za imame, hatibe i muatlime i programa islamska vjeronauka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi