al
Doha – ljeto u oktobru – garantovan polazak sa Relax Tours-om

Turizam i gastro

Doha – ljeto u oktobru – garantovan polazak sa Relax Tours-om

11.09.2019 11:31:33 / Izvor: Akta.ba

Produžite svoje ljeto putovanjem u Dohu, 30.10. -garantovan polazak

Doha, grad koji odiše luksuzom i ekstravagancijom. Na ovom putovanju upoznaćete svu raskoš Dohe koja je bazirana na spoju tradicije i nezaustavljivih modernih težnji ovog dijela svijeta. Posebnu pažnju plijene luksuzno izgrađene zgrade koje krase ovaj grad, smješten u Perzijskom zaljevu. Sportske dvorane, muzeji, luksuzni tržni centri samo su dio onoga što današnja Doha nudi. Doha predstavlja poslovni centar tamošnje regije. Ovaj moderan grad je smješten na prekrasnoj pješčanoj plaži sa koje posjetioci mogu posmatrati spektakularne izlaske sunca, gde se mogu zabaviti, kupati i uživati…

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – DOHA / 30.10.2019

Sastanak putnika na aerodromu dva sata prije polijetanja aviona . Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let na liniji QR294 (Qatar Airways) u 12.00 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 19:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela, te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

2.DAN / DOHA / 31.10.2019

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na poludnevni obilazak Dohe, brzorastućeg i uzbudljivog grada kontrasta. Obilazak počinje odlaskom u fascinantni Muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjeta kompleksu Qatara cultural village i četvrti Zapadni Zaljev odakle možete uživati u pogledu prema starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije. Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN / DOHA / 01.11.2019

Doručak Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet u katarsku pustinju. Jedna od najvećih atrakcija za boravka u Dohi svakako je pustinjski safari, imate priliku iskusiti jedinstvenu vožnju po pustinjskim dinama. Odlazak džipovima prema jugu Katara. Nezaboravna vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, surfanju na dinama, itd. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel u Dohi. Noćenje

4. DAN / DOHA / 02.11.2019

Doručak. Sobodan dan za uživanje u veličanstvenom gradu, I uživanje na plažama Dohe. Noćenje u hotelu.

5.DAN / DOHA - SARAJEVO/ 03.11.2019

Doručak, odjava iz hotela i transfer na aerodrom najmanje 3 sata prije poljentanja. Po dolasku na aerodrom Doha, slijedi prijava na let za Sarajevo na liniji QR293 (Qatar Airways) Dolazak u Sarajevo je predviđen je u 11.00 sati.

Za više informacija posjetite link

PODIJELI:

TAGOVI: Relax Tours Doha ljeto u oktobru

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro