al
Domu za stara i iznemogla lica uručena zaštitna oprema

Filantropi

Domu za stara i iznemogla lica uručena zaštitna oprema

01.10.2020 13:41:38 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Salem Dedić u srijedu 30.09.2020. godine uručio je direktorici JU Dom za stara i iznemogla lica Jablanica, Elmi Zahirović, neophodnu zaštitnu opremu kao jednu od neophodnih  mjera protiv koronavirusa COVID 19. Kao što je poznato zaposlenici JU Dom za stara i iznemogla lica  odgovonim odnosom i  požrtvovanim zalaganjem nastoje da zaštite korisnike ove javne ustanove.

Tim povodom Općinski načelnik kaže: "Ovde smo u Domu za stara i iznemogla lica kao pomoć i podrška svemu što su radili zaposlenici ove javne ustanove kada su zapali u teškoće zarazom koranavirusom  nekoliko zaposlenika . Hvala bogu da korisnici doma nisu bili pozitivni na COVID 19 i velikim angažovanjem i odgovornošću  zaposlenika ta situacija je prebrođena. Cijeneći to i danas smo došli da ovoj javnoj ustanovi uručimo  pomoć u zaštitnoj opremi za uposlenike. Iskoristio sam priliku da obiđem i proširene kapacitete doma i lično se uvjerim da će projekat koji smo dugo čekali, nakon upotrebne dozvole dobiti i nove korisnike i uposlenike. To je vrijedan projekat, iznosi preko 400.000 KM, koji je značajno potpomognut UNDP-ijem  i podrškom općine Jablanica. Izuzetno sam sretan i zadovoljan da sam vidio  da se uposlenici ove javne ustanove  i njihovi korisnici pridržavaju svih ovih mjera uz odgovornost svih onih koji rukovode ovom ustanovom, njihovih uposlenika i korisnika i da ona funkcioniše na najbolji mogući način. Poseban dan  će biti kad ćemo doći na otvaranje proširenja kapaciteta Doma, kao što je i danas kad smo im uručili zaštitnu opremu. I dalje ćemo nastaviti da im pomažemo sa potrebnom opremom jer Dom to sa svojim kapacitetom nije u stanju."

Direktorica Elma Zahirović ovim povodom je izjavila: "Danas je Dom za stara lica dobio značajnu donaciju zaštitne opreme koja će nam dobro doći u postupanju sa COVID 19 u narednom periodu. Ovim putem se zahvaljujem Općinskom načelniku  Salemu Dediću i Službi Civilne  zaštite sa kojima smo i u proteklom periodu imali dobru saradnju, na doniranoj opremi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi