Donacijom od 40.000,00 KM Bingo pokrio godišnje troškove SOS porodice

Filantropi

Donacijom od 40.000,00 KM Bingo pokrio godišnje troškove SOS porodice

14.06.2019 13:49:38 / Izvor: Akta.ba

Šestu godinu zaredom kompanija Bingo se upisuje na listu najboljih prijatelja organizacije SOS Dječija sela BiH, a današnjim potpisivanjem Ugovora o donaciji između izvršnog direktora za biznis operacije kompanije Bingo, Edina Ibrahimovića i  v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH, Damira Ćorića, ozvaničen je nastavak izuzetnog partnerstva.

Uručenjem donatorskog čeka u vrijednosti 40.000 KM Bingo je još jednom potvrdio opredijeljenost za kreiranje održivih promjena u životima djece iz najranjivijih kategorija društva.

"Neka prijateljstva su neprocjenjiva, a ovo naše koje traje već šest godina je upravo takvo. Finansijska podrška je samo dio naše priče. Poboljšanje kvaliteta života djece koji su pod dugoročnom brigom SOS Dječijih sela je naš zajednički cilj, te nastavljamo zajedno raditi na tome s našim partnerima na projektima koji će našoj djeci osigurati ljepšu i kvalitetniju budućnost", rekao je Ibrahimović.

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire, kojoj sa 32.000 KM donacije finansira godišnje troškove.

S dodatnih 8.000 KM donacije se osigurava školski pribor i knjige za 30 djece.

"Osnova našeg rada jeste dugoročnost. Ovaj današnji šesti korak potvrđuje da dugoročno i kvalitetno brinemo za našu djecu. Svjesni smo da mi radimo dobar posao ali prija svaka dodatna podrška, pogotovo kada je ona u vidu jednog domaćeg brenda i kompanije kao što je Bingo", kazao je Ćorić.

Ćorić naglašava da su SOS Dječija sela u Bingu pronašla posvećenog prijatelja u provedbi pet ciljeva održivog razvoja, koji su ključni za SOS programe i strategiju i to u području siromaštva, neravnopravnosti, obrazovanja, socijalne zaštite, te zaštite djece i primjerenog zaposlenja.

Članovi Uprave Binga obilježavaju rođendane djece, donose posebnu radost prilikom priprema za maturske večeri, u saradnji sa dobavljačima organizuju društveno odgovorne kampanje kojima se podržava rad SOS porodica, održavaju edukativne radionice za mlade, te pozicioniraju donatorske kućice u objektima.

Ovom prilikom direktor SOS Dječijih sela BiH, Damira Ćorića je Edinu Ibrahimoviću u znak zahvalnosti poklonio simboličan poklon, čuvarkuću i zahvalnicu u čast dosadašnje podrške i pomoći.

I.M.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi