al

Filantropi

Donatorska večera za djecu bez jednog ili oba roditelja "Budi Ruka Podrške"

23.12.2019 14:46:25 / Izvor: Akta.ba

Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide BiH organizirala je u četvrtak 19.12.2019. godine donatorsku večeru pod motom “Budi ruka podrške” za djecu bez jednog ili oba roditelja.

Večera je upriličena u hotelu Malak Regency u Sarajevu, a gosti su imali priliku upoznati se sa radom organizacije i projektom “Brige o djeci bez jednog ili oba roditelja”.

Cilj donatorske večere bilo je prikupljanje sredstva, a koja će se u vidu mjesečnih stipendija uručivati djeci u narednoj godini. Značajan broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca podržalo je ovu plemenitu akciju. Program koji je upriličen za zvanice su pripremili i vodili stipendisti organizacije Islamic Relief.

"Na našu veliku čast i zadovoljstvo donatorsku večeru su podržale i ugledne ličnosti našeg društva: gospodin Amel Tuka i gospodin Mirza Teletović koji su ovom prilikom postali i sponzori djece.

Goste su izvedbama počastili i zabavili gospodin Mustafa Isaković i naši stipendisti.

Nakon donatorske večere sa PONOSOM možemo reći da smo uz podršku kompanija i dobrih ljudi uspjeli obezbijediti stipendije za 50 djece i pružiti im Ruku Podrške, istakli su iz organizacije Islamic Relief Worldwide BiH.

Islamic Relief realizuje projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja od 1993 godine i do sada smo uručili oko 170 000 mesečnih stipendija. Trenutno stipendiramo 1300 djece, a njih 300 je još uvijek na listi čekanja.

Informacije kako postati sponsor možete pronaći na našoj web stranici www.islamic-relief.ba, putem kontakt telefona: 033 666 223 ili lično na adresi Jukićeva broj 75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi