al
DUBAI - Nova godina 2020 na + 25°C

Turizam i gastro

DUBAI - Nova godina 2020 na + 25°C

05.12.2019 12:53:48 / Izvor: Akta.ba

Dubai – dragulj arapskog zaljeva je izuzetno i kontrastno mjesto predstavlja pravi svijet u malome koji može zadovoljiti potrebe i želje baš svakog gosta. Ujedno se smatra i gurmanskom prijestolnicom Srednjega istoka. Posjetite ovaj čuveni emirat i priuštite si bezcarinsku kupovinu, razgledavanje mjesta s pogledom na najviše građevine na svijetu, večernje krstarenje po rijeci, ulaz u najveći vodeni park te uživanje na zlatno pješčanoj plaži toploga mora. Pored Dubaija sa Relax Tours-om imat ćete priliku upoznati još i zanimljivu prijestolnicu Arapskih Emirata – Abu Dhabi koji Vas sigurni smo neće ostaviti ravnodušnima…

Termin: 28.12. – 04.01. / 8 dana – 7 noćenja
Prijevoz: avion - direktan let

CIJENA ARANŽMANA

 Cijena aranžmana po osobi (minimalno 20 prijava):

               Hotel

REDOVNE REZERVACIJE - CIJENA PO OSOBI

3* Ibis Al Barsha ili sličan https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6540-ibis-dubai-al-barsha/index.shtml 

 1799 KM

4* Novotel Al Barsha

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6535-novotel-dubai-al-barsha/index.shtml

 

1999 KM

Popusti za djecu sa 2  odrasla u sobi na aranžman: Ibis Al Barsha 3*: 0 – 11,99 god: 500 KM – djeca spavaju isključivo na zajedničkom ležaju – moguće je smjestiti samo 1 dijete u sobu sa roditeljima. Novotel Al Barsha 4*: 0 -5,99 god: 700 KM; 6-16 god: 400 KM - djeca spavaju isključivo na zajedničkom ležaju – Dvoje djece u sobi – na upit

ARANŽMAN UKLJUČUJE

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (Fly Dubai) – direktan let
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u odabranom hotelu
  • Pratilac putovanja na minimalno 20 prijava
  • Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE

  • Aerodromske taxe 180 eur po osobi
  • Cijenu vize sa ishođenjem 175 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)
  • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 10 – 20 AED po osobi po danu
  • Fakultativne izlete
  • Doplatu za 1/1 sobu

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / 28.12.2019 / SARAJEVO - DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 17:25 h na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai u 02:00 h. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. DAN / 29.12.2019 / DUBAI

Nakon doručka u hotelu slijedi fakultativni razgled Dubaija. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 30.12.2019 / DUBAI – ABU DHABI - DUBAI

Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu Ujedinjenh Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

4. DAN / 31.12.2019 /DUBAI – SRETNA NOVA GODINA

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te pripreme za individualni doček Nove godine na otvorenom. Noćenje. U hotelu.

5. DAN/ 01.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam poslijepodnevni fakultativni odlazak u pustinju. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave... Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN/ 02.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti: uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

7. DAN/ 03.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti: uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. Noćenje u hotelu.

8. DAN / 04.01.2020/ DUBAI - SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 h na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 16:15 h po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše jedinstveno putovanje u Dubai..

NAPOMENA: navedeni program je prijedlog te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, na destinaciji

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. U slučaju manjeg broja projava agencija zadržava pravo izmjene cijene. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.  Storniranje putovanja: Za otkaz 80 - 70 dana prije polaska: 30% storno troškova; 70-50 dana: 40% storno troškova; za 50-40 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 40 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu..  KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI: Dubai Nova godina Relax Tours

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro