Ekopak dao podršku bh. srednjoškolcima

Ekologija

Ekopak dao podršku bh. srednjoškolcima

19.10.2019 08:16:05 / Izvor: Akta.ba

Jedan od važnih ciljeva Ekopaka je i edukacija djece i stoga podržavaju svaku inicijativu, projekte i akcije koje organiziraju mladi. Ovoga puta, rado su se odazvali pozivu Asocijacije srednjoškolaca BiH da daju podršku u organizaciji njihove Generalne skupštine.

Ekopak je za ovu priliku obezbijedio korpe za selektivno odlaganje ambalažnog otpada kao i edukativne materijale o važnosti selektivnog odlaganja ambalažnog otpada i njegove reciklaže.

Prisutne učenike i nastavnike pozdravio je Stručni saradnik za reciklažu Arman Šekerić koji ih je upoznao sa radom Ekopaka, rezultatima i naporima da se unaprijedi reciklažni sistem u BiH.

„Uvijek nam je drago surađivati sa mladim i stoga smo rado podržali Asocijaciju srednjoškolaca BiH i njihovu skupštinu. Bila je ovo dobra prilika da edukujemo mlade o značaju očuvanja našeg okoliša, važnosti reciklaže, ali i o ulozi Ekopaka u sistemu odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada i njegove reciklaže u BiH“, kazao je Šekerić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija