Ekopak isporučio četiri seta kanti za OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" iz Kaknja

Ekologija

Ekopak isporučio četiri seta kanti za OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" iz Kaknja

24.12.2019 08:29:48 / Izvor: Akta.ba

Ekopak nastavlja sa aktivnostima uključivanja obrazovnih institucija u sistem reciklaže- Četiri seta kanti za OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" iz Kaknja.

Poseban fokus Ekopaka u daljem razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada su najmlađi, djeca predškolskog i školskog uzrasta.

Iz Ekopaka su od samog početka operativnog rada počeli ključivati obrazovne institucije iz cijele Federacije BiH u sistem. Ovoga puta ostvarili su saradnju s Osnovnom školom "Mula Mustafa Bašeskija" iz Kaknja, kojoj su isporučili četiri seta kanti za selektirano odlaganje ambalažnog otpada.

"Iskustva Evrope govore da je ovo oblast u kojoj djeca educiraju svoje roditelje kako ispravno postupati sa ambalažnim otpadom. Zato Ekopak kroz svoj program edukacije i uspostavljanja infrastrukture u školama želi uključiti što više učenika i nastavnika u sistemsortiranja i reciklaže ambalažnog otpada", kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija