al
Ekopak podržao akciju "Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar"

Ekologija

Ekopak podržao akciju "Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar"

18.02.2019 08:55:35 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar" počela je kampanja prikupljanja ambalažnog otpada u ovoj općini, koja će trajati do 15. maja 2019. godine.

Ovom akcijom obuhvaćeno je pet osnovnih škola iz Centra: "Alija Nametak", "Safvet-beg Bašagić", „Hasan Kikić“, "Nafija Sarajlić" i "Silvije Strahimir Kranjčević", kojima je za ovu priliku Ekopak i COOR postavio set posuda za prikupljanje ambalažnog otpada.  Također, u akciju se uključio i KJKP Rad koji će odvoziti i vagati prikupljeni ambalažni otpad.

Škola koja prikupi najviše ambalažnog otpada biće nagrađena.

Cilj ovog projekta je poboljšati selektivno prikupljanje ambalažnog i elektronskog otpada, te povećati informisanost i zainteresovanost građana o zaštiti okoliša u općini Centar, dok su specifični ciljevi projekta unaprijediti znanja i podići svijest učenika, nastavnog osoblja i stanovništva o selektivnom prikupljanju posebnih kategorija otpada i zaštićenim prirodnim vrijednostima u općini Centar, kao i doprinijeti povećanju količina selektivno prikupljenog ambalažnog i elektronskog otpada na području općine Centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija