al
Ekopak podržao odlazak bh. takmičara na "Genius Olimpijadu" u New Yorku

Obrazovanje

Ekopak podržao odlazak bh. takmičara na "Genius Olimpijadu" u New Yorku

27.06.2019 08:38:20 / Izvor: Akta.ba

Učenici srednje škole "Richmond Park" u Bihaću  Ajdin Čaušević i Nizama Husetić osvojili su srebrnu medalju na prestižnoj "Genius Olimpijadi", koja se ove godine održavala u New Yorku.

Ovogodišnja "Genisu Olimpijada" okupila je više od 1.500 učenika iz cijelog svijeta, koji su se takmičili u pet kategorija, s više od 600 projekata.

Napomenimo, Ajdin i Nizama su se početkom godine takmičili na Bosepo olimpijadi u Sarajevu i bili najbolji među 130 prijavljenih projekata. Time su se plasirali na renomiranom međunarodnom takmičenju za učenike srednjih škola "Genius Olimpijada" u New Yorku.

Njihov projekat koji se bazira na topljenju plastike i pravljenju nove vrste izolacije naprosto je oduševio žiri te su osvojili srebrnu medalju.

Ekopak, koji je novčanom donacijom podržao odlazak naših takmičara u New York, ovom prilikom im od srca čestita i nadamo se da će sa istim žarom i inovativnošću nastaviti sa svojim radom I u budućnosti.

Jedan od važnih ciljeva za Ekopak je i edukacija djece i mladih i njihova podrška u usvajanju visokih standarda u očuvanju okoliša. Stoga Ekopak već godinama podržava svaku inicijativu, projekte i akcije koje imaju cilj podršku mladim i njihovim projektima za očuvanje okoliša.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje