Ekopak uspješno uvodi državne institucija u sistem reciklaže

Ekologija

Ekopak uspješno uvodi državne institucija u sistem reciklaže

01.11.2019 08:23:51 / Izvor: Akta.ba

U sklopu aktivnosti uvođenja državnih institucija u sistem reciklaže Ekopak i Federalno ministarstvo okoliša i turizma će sortirati ambalažni otpad

Ekopak nastavlja svoje aktivnosti u vezi uvođenja državnih institucija u sistem reciklaže. Nakon što su uspješno uspostavili saradnju sa Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova, u sistem reciklaže se uključilo i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

"Veoma smo ponosni što je Federalno ministarstvo okoliša i turizma pristupilo sistemu reciklaže ambalažnog otpada koji nastaje u svakodnevnim aktivnostima zaposlenika ove institucije. Ovom prilikom bih se zahvalila ministrici Editi Đapo koja je podržala našu ideju te tim činom dodatno učvrstila sistem reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji", kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

S tim u vezi, Ekopak je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma isporučio setove posuda za prikupljanje ambalažnog otpada, a Ekopak će obezbjediti da se ovako prikupljeni ambalažni otpad dalje predaje na reciklažu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija