al
FEB savjetodavac čija stručna mišljenja i pisanu riječ ne treba provjeravati

Finansije i konsalting

FEB savjetodavac čija stručna mišljenja i pisanu riječ ne treba provjeravati

22.08.2018 09:28:42 / Izvor: Akta.ba

FEB od nastanka do danas kretao se uzlaznim putem i došao na vrh svoje branše na kojem se uspješno održava, čime se može pohvaliti mali broj preduzeća.

Uspješno praćenje i tumačenje svih promjena koje su pratile ekonomski i društveni sistem u periodu od osnivanja, od 1956. godine pa do danas, mogao se ostvariti samo uz kolektiv čiji su zaposlenici nesebično posvećeni unapređenju preduzeća u kojem rade.

Djelatnosti kojim se FEB bavio svih ovih godina kretale su se kroz stalne promjene, izložene rizicima da pogrešnim savjetom nanesu štetu poslovnom partneru i riziku da se on okrene konkurenciji, koja je u ovoj oblasti uvijek bila prisutna. Međutim, broj pretplatnika i posjetilaca seminara je stalno rastao tako da su FEB i njegov časopis Računovodstvo i poslovne finansije u računovodstvenoj praksi prihvaćeni kao savjetodavac čija stručna mišljenja i pisanu riječ nije potrebno provjeravati. Takvo povjerenje se teško stiče, ali se i lako gubi.

FEB je započeo sa malim brojem zaposlenih i sa skromnim materijalnim sredstvima sa zadatkom da pruža usluge vođenja knjigovodstva za druga pravna i fizička lica, da bi sada svojom aktivnosti u svakom pogledu dostigao zavidan nivo.

Stručne sposobnosti i materijalne mogućnosti, uz podršku velikog broja poslovnih partnera, otvaraju perspektivu brzog razvoja, uz primjenu savremenih tehnologija i korištenje provjerenih stranih iskustava.

FEB je do sada bio vodeći u mnogim privrednim aktivnostima, nastojeći da savjete koje je upućivao drugima potkrijepi sopstvenim primjerima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting