Firma R&S donirala tablete za predškolarce u Kantonu Sarajevo

Filantropi

Firma R&S donirala tablete za predškolarce u Kantonu Sarajevo

23.04.2020 11:46:37 / Izvor: Akta.ba

Uočivši poteškoće sa kojima se trenutno susreće obrazovni sistem Kantona Sarajevo, kada su u pitanju izazovi koji se javljaju prilikom kontinuiranog provođenja online nastave u oblasti predškolskog obrazovanja, firma R&S d.o.o. Sarajevo odlučila je putem Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS donirati određenu količinu tableta namijenjenih porodicama, čija djeca ih samostalno nisu u mogućnosti nabaviti.

Na ovaj način, djeca će imati priliku jednakog učestvovanja u obrazovnom procesu, bez da osjete posljedice promjene načina održavanja aktivnosti koje se provode u predškolskim ustanovama.

“U ovo nepredvidivo i, usudim se reći, teško vrijeme ne mogu, a da se ne osvrnem i pohvalim uspostavljenu online platformu za praćenje nastave. Rekli bismo 'u pravo vrijeme, na pravom mjestu'. Ne smijem ni pomisliti, koliko bi nastavni proces i kontinuitet obrazovanja naše djece bio otežan da nema iste. Saznavši da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade ima namjeru uvesti online nastavu za predškolce, željeli smo kao društveno odgovorna kompanija dati doprinos i olakšati taj proces. Znajući da mnoga djeca predškolskog uzrasta nemaju adekvatnu opremu i priliku učestvovati u nastavi na ovaj način, želimo da Ministarstvo ove tablete proslijedi djeci koja su u stanju socijalne potrebe. Nadamo se da će se sva djeca uspješno pripremiti za svoje buduće školovanje”, kazao je direktor ove firme Kemal Selmanagić.

Ovom prilikom, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić zahvalio se ovoj društveno odgovornoj kompaniji na izvršenoj donaciji:

“Zahvaljujemo se na prepoznatoj potrebi ove kompanije da pomogne predškolarcima u ovo nezavidno vrijeme. Drago nam je što je prepoznata važnost online nastave u predškolskom odgoju i obrazovanju”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi