al
Fit by Madi

Turizam i gastro

Fit by Madi

25.01.2018 08:28:21 / Izvor: Akta.ba

Savremeni način života ostavlja sve manje prostora za redovan i kvalitetan obrok. Upravo zbog tog tempa, pileće meso je pravi odabir za brzu pripremu laganog obroka sa niskim sadržajem masti i holesterola.

Madi pileće meso je pravi odabir za sve one koji paze na svoju liniju ili jednostavno žele jesti zdravije, a istovremeno uživati u proizvodima odličnog okusa i arome. Svi smo mi ljubitelji zdrave i ukusne hrane. Ovo dvoje ne bi trebalo biti uzajamno isključivo, ali prečesto je tako.

Opredjelite se za Madi piletinu jer sadrži manje masti i kalorija od ostalih vrsta mesa, ali pod uslovom da uklonite kožicu.

Jeste li znali da, na primjer, pileća prsa s kožom sadrže oko 11% masnoća, a ako kožu odstranimo, količina masnoća će se smanjiti na jedva 2%? Zato je važno istaknuti da je za zdravlje potrebno birati nemasno meso.

Moderni nutricionizam često prenaglašava ulogu voća i povrća u ishrani, na račun mesa. No, nisu sve vrste mesa štetne za organizam. Pažljivo odabrane namirnice, u umjerenim količinama, čine čuda za zdravlje!

Doza realnosti za sve ljubitelje crvenog mesa! Nedavna desetogodišnja studija potvrdila je da osobe koje jedu oko 280 g crvenog mesa imaju veće šanse oboljenja od raka debelog crijeva, nego osobe koje ga ne jedu. Iako će pravi gurmani ustvrditi da apsolutno ništa ne može zamijeniti okus sočnog odreska, ipak postoje određene namirnice koje su dobra alternativa. Evo nekoliko vrsta mesa koje neće “uništiti” vaš organizam, pa u njima možete uživati bez grižnje savjesti!

Nije tajna da je bijelo meso puno zdravije od crvenoga. Stoga je piletina, ukoliko ju niste pržili u dubokom ulju, odlična alternativa crvenom mesu. Sadrži malo masti i prilično je ukusna. Piletina je odličan izvor proteina i jeftinija je od teletine.

Birajte samo najbolje meso! – Madi piletina po mom ukusu!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro