al
Garancija kvaliteta čak i do 50 godina

Predstavljamo

Garancija kvaliteta čak i do 50 godina

07.04.2017 09:10:34 / Izvor: Akta.ba

Alternativa d.o.o. uspješno posluje već 20 godina sa stalnim sjedištem firme u Sarajevu i Banjoj Luci. Društvo bilježi konstantan rast u ukupnom godišnjem prihodu i profitu. Stabilno poslovanje je rezultat konstantnog ulaganja u opremu i kadrove, kao i saradnja sa renomirnim svjetskim kompanijama koje garantuju za kvalitet isporučenog repromatijala. Daju garanciju svojim kupcima u pisanoj formi, a koja je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini.

Svjesni da drugi proizvođači profilisanih limova daju usmene garancije za period od 30 pa čak i 50 godina, ali samo izgovorena riječ bez pisanog i ovjerenog dokaza ne vrijedi u pravnom slučaju. Da, i oni usmeno kažu da je vijek trajanja lima oko 50 godina i jeste ako je materijal propisno antikorozivno zaštićen za što njima garantuju dobavljači, a oni garantujemo svojim kupcima. Svi nedostaci u adekvatnoj zaštiti lima će se pojaviti u roku od 2 godine ako je taj materijal izložen vanjskim uticajima.

Iz ove kompanije vam daju par korisnih savjeta koji će vam pomoći u odabiru limova:   

  • Prilikom kupovine profilisanih limova obratite pažnju na slijedeće:
  • Koja je vrsta materijala (čelični limovi, aluminijski, bakarni...)
  • Koji je vrsta i stepen antikorozivne zaštite ( Alu-Zinc, Zn, primer...)
  • Koja je vrsta i stepen završnog zaštitnog sloja lima (poliester, pural, plastisol...)
  • Koje je porijeklo strojeva i alata koji profilišu limove
  • Tražite da Vam pokažu obrazac pisane garancije prije nego što dogovorite kupovinu

Takođe treba naglasiti da je Alternativa d.o.o. dobitnik mnogih plaketa i međunarodnih priznanja od kojih se mogu izdvojiti: ZEPS-ova priznanja za proizvode: lim u obliku crijepa i termoizolacioni panel, kao i plaketu općine Ilidža za postignute rezultate u radu i upošljavanju radnika, i mnoge druge.

Firma je od 2003. godine nosilac međunarodnog certifikata ISO 9001:2000 odnosno ISO 9001:2008 izdatog od strane renomirane njemačke certifikacijske kuće TUW Bayern iz Minhena.

Kupci i poslovni partneri u zemlji i svijetu su se uvjerili u profesionalnost i odgovornost Alternativa tima koji kupca uvijek stavlja na prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo