Predstavljamo

Gazi Husrev-begova džamija zaštitila prostorije najnovijom ZOONO® tehnologijom

19.07.2021 15:11:50 / Izvor: Akta.ba

U susret najvećem muslimanskom prazniku, Kurban-bajramu, Islamska zajednica u BiH je zaštitila unutrašnjost i prateće prostorije Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu od virusa i bakterija sa najnovijom ZOONO® tehnologijom. Na taj način se pridružila svjetskim organizacijama i kompanijama koji koristeći ovu tehnologiju štite svoje klijente, uposlene i članove. Između ostalih ZOONO® tehnologiju koriste Microsoft, Boeing, Amazon, Univerzitet Oxford, kao i mnoge druge renomirane svjetske kompanije i organizacije.

Još 2020. godine, Federalna uprava za inspekcijske poslove, a povodom organizacije klanja kurbana i poštivanja zakonskih obaveza, dala je preporuku za korištenje ZOONO® sredstava za antimikrobnu zaštitu ruku, alata i površina ističući kako je riječ o efikasnim preparatima na bazi nano čestica, koji posjeduju halal certifikat i odobrenje najzahtjevnijih certifikacijskih kuća u svijetu.

 Već drugu godinu zaredom, pandemija COVID-19 otežava i vjerskim institucijama i vjernicima obavljanje propisanih dužnosti, sa posebnim akcentom na visok rizik korištenja objekata koji imaju visoku frekvenciju protoka i okupljanja ljudi. Ove godine, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je zaštitila unutrašnjost jedne od najvećih i najfrekventnijih džamija na Balkanu, Gazi Husrev-begovu džamiju, koja će biti centar okupljanja mnogih vjernika na dan Kurban-bajrama. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i okupljanje velikog broja ljudi, Islamska zajednica je odlučila koristiti provjerenu i inovativnu tehnologiju ZOONO® koja je ujedno i Halal certifikovana, te pruža produženu zaštitu do 30 dana nakon nanošenja.

ZOONO®  je antimikrobiološka formula koja pruža zaštitu od bakterija, virusa i gljivica sa 99,99% efikasnosti. Nakon nanošenja posebnom mašinom za hladno zamagljivanje prateći specijalizovane protokole, formira se antimikrobni sloj sadržan od mreže mikroskopskih iglica koji se čvrsto veže za površinu. Antimikrobni sloj privlači i eliminiše patogene mehaničkim procesom. ZOONO® antimikrobni sloj je postojan do 30 dana unutar kojih eliminiše sve patogene koji dođu u dodir sa površinom sa jednakom efikasnošću kao nakon nanošenja. U konkretnom slučaju, ZOONO® sprečava kontaminaciju površina i širenje infekcije kada te površine koristi veći broj ljudi.

ZOONO® formula je potpuno sigurna za ljude obzirom da je na bazi vode, bez alkohola i štetnih supstanci. Efikasnost protiv patogena je potvrđena sa preko 150 laboratorijskih testova širom svijeta, a usklađen je i sa svjetskim regulativama i standardima poput EN13697, EN14476, EN1276, EN1650.

Posebno nam je zadovoljstvo doprinijeti sigurnosti svih vjernika koji će na dan Kurban-bajrama obavljati svoje vjerske dužnosti u prostorijama Gazi husrev-begove džamije uz najnapredniju i provjerenu zaštitu.

Ovu priliku koristimo da svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti poželimo Bajram Šerif Mubarek Olsun.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo