al
Go Green - aplikacija sa lokacijama kontejnera za odlaganje otpada

Ekologija

Go Green - aplikacija sa lokacijama kontejnera za odlaganje otpada

24.02.2021 08:25:39 / Izvor: Akta.ba

Prošle godine četiri mlade osobe su nas oduševile svojom idejom na hackathonu #ZajednoZaZajednicu, a zajedno s njima poručujemo #GoGreen - svi mi! Uz podršku Evropske unije u Bosni i Hercegovini kroz Regional Programme on Local Democracy.

Program je razvio prvu mobilnu aplikaciju u BiH koja locira zelena ostrva, povezuje stanovništvo sa lokalnim institucijama vlasti, educira mlade i skenira otpad. Građani i građanke Maglaja, Sarajeva, Rudog, Travnika, Modriče, Jablanice, Trebinja, Bijeljine, Viteza, Kaknja, Tuzle, Tešnja, Sokoca i Broda - aplikacija je dostupna u vašim lokalnim zajednicama. Preuzmite je preko trgovine za aplikacije, na linku www.gogreen.ba ili skeniranjem QR koda. Stvaramo zajedno zdrave navike, za čistiju okolinu!

Svoj doprinos ovom projektu je dao i ovlašteni operater ZEOS eko-sistem d.o.o. tako da u aplikaciji za područje Općine Centar možete pronaći i e-kontejnere za električni i elektronski otpad. Pored toga listu svih mjesta za odlaganje u FBiH, možete pronaći ovdje.

Zdrave navike, za čistiju okolinu i planetu Zemlju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija