al
GPS satovi za mališane u Novom Travniku

Filantropi

GPS satovi za mališane u Novom Travniku

05.04.2021 11:58:54 / Izvor: Akta.ba

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu mališani sa poremećajima iz autističnog spektra u Novom Travniku dobili su GPS satove koji će im omogućiti bezbjednije kretanje, a njihovim roditeljima/starateljima olakšati svekodnevni život.

Predstavnici Addiko Bank Sarajevo uručili su dva GPS sata korisnicima Centra Duga iz Novog Travnika, a u okviru projekta koji već tri godine provodi Addiko Bank Sarajevo u Bosni i Hercegovini. Nedavno su predstavnici Addiko Bank Sarajevo uručili GPS satove osobama i djeci sa poremećajima iz autističnog spektra u Zenici, Žepču i Visokom.

Cilj projekta je skrenuti pažnju na problematiku djece sa poremećajima iz autističnog spektra i nepostojanju sistemskog rješenja kojim bi se GPS satovi za ovu djecu tretirali kao ortopedska pomagala, te bi ih tako mogli besplatno dobiti“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo i dodao da je ovim projektom do sada pokriveno više od 50 djece u Bosni  i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi