al
Grad Zenica osigurao besplatne udžbenike i ruksake za sve prvačiće

Filantropi

Grad Zenica osigurao besplatne udžbenike i ruksake za sve prvačiće

11.09.2020 13:04:39 / Izvor: Akta.ba

Tradicionalnom posjetom jednoj od osnovnih škola u našem gradu, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove godine zaželio je sretnu i uspješnu novu školsku godinu učenicima i uposlenim u obrazovnom sistemu. Prvi dan školske 2020/2021. godine gradonačelnik Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović boravili su među učenicima osnovne škole "Skender Kulenović" u Novom Radakovu, gdje je priređena priredba dobrodošlice za 75 prvačića ove škole. 

Grad Zenica treću godinu zaredom u budžetu je osigurao sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za sve zeničke prvačiće, njih 1.010 koliko ih je ove godine prvi put sjelo u školske klupe. U toku je i procedura javne nabavke isto toliko ruksaka za najmlađe školarce.

"Gradska uprava je i ove godine realizovala meni jedan od dražih projekata, a to je opremanje prvačića sa udžbenicima i torbama. Ponosan sam jer sam bio inicijator prijedloga da se novac građana umjesto političkim strankama izdvaja za naše najmlađe, po čemu je Zenica prvi grad u BiH. Uz čestitke povodom početka vašeg školovanja, tokom kojeg želim da steknete što više znanja ali i istinskih prijatelja, najveća želja mi je da ovi naši prvačići, kada jednog dana postanu intelektualci, ne traže selamet u drugim državama, nego rade u Zenici i grade svoj grad i svoju domovinu", poručio je gradonačelnik Kasumović, koji je ovom prilikom mališanima uručio i zaštitne maske, takođe poklon Grada Zenica. 

Učenicima i nastavnicima obratio se i Amel Kablar, direktor Osnovne škole "Skender Kulenović" koji je naglasio kako je prijem učenika proveden uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera i da je ovo dan, kojeg će prvačići pamtiti do kraja života.

Kada je riječ o nabavci i isporuci školskih anatomskih ruksaka za učenike 1. razreda osnovne škole, a za potrebe manifestacije "Sretno đaci prvaci", donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Međutim, na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača uložena je žalba, te je predmet dostavljen Uredu za razmatranje žalbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi