Gradonačelnik donirao namještaj za učionicu u Drugoj osnovnoj školi

Filantropi

Gradonačelnik donirao namještaj za učionicu u Drugoj osnovnoj školi

16.09.2020 08:07:43 / Izvor: Akta.ba

U saradnji sa menadžmentom Druge osnovne škole u Gračanici i Vijećem roditelja, gradonačelnik Nusret Helić je predao na upotrebu jednu potpuno novoopremljenu učionicu za đake.

Mališani su tako dobili modernu, novu učionicu u kojoj će im izvođenje nastave biti sigurno dosta efikasnije, lakše ali i ljepše, ugodnije.

"Ovo je jedna skromna donacija namještaja za jednu učionicu. Mi smo spremni uvijek pomoći i školama i djeci da rade i uče u boljim uslovima. Djeca su bogatstvo svijeta, djeca su naša perspektiva", rekao je gradonačelnik Nusret Helić a potom se zahvalio i roditeljima koji su pokrenuli inicijativu.

Direktor Druge osnovne škole, Almir Hadžić je uz veliku zahvalnost Gradonačelniku dodijelio zahvalnicu te rekao: "Onaj ko pomaže djeci i ulaže u obrazovanje  ulaže u budućnost".

Školske klupe su stigle još u martu ali zbog pandemije učenici nisu boravili u njima. Vidno srećni za Gradonačelnika su otpjevali i pjesmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi