al
Grijanje u prijelaznom godišnjem dobu uz Nobel je jednostavno

Industrija i energetika

Grijanje u prijelaznom godišnjem dobu uz Nobel je jednostavno

12.09.2018 08:56:23 / Izvor: Akta.ba

S dolaskom jeseni često nas dočekuju i velike vremenske promjene. Vrijeme je prilično nepredvidivo - jedan dan je za šetnju gotovo u kratkim rukavima, a drugi dan budimo se uz debeli sloj inja i opet navlačimo jakne, kape i šalove.

Koliko puta ste se našli u situaciji da ujutro upalite grijanje jer se smrzavate dok se spremate na posao, a onda kad se poslijepodne vratite kući i shvatite da ste ostavili upaljeno grijanje dočeka vas sauna? Još je i sunce zagrijalo stan pa prvo što radite je otvaranje prozora… Ili ste večer prije ugasili grijanje jer je bilo toplo pa ujutro cvokoćete zubima i drhturite.

S obzirom na česte promjene temperature morate voditi posebnu brigu  u prijelaznom godišnjem dobu jer vam ubrzo temperatura koju ste postavili kad vam je bilo hladno, postane previsoka i počnete se preznojavati. Potrebno je termostat prilagoditi vanjskoj temperaturi, zato svakodnevno pratite vremensku prognozu i obavezno smanjite grijanje kada napuštate dom. Tako štedite energiju i snižavate troškove grijanja.

Za još bolju uštedu preporučujemo sustav grijanja kojem možete programirati željenu temperaturu kako bi se ona sama podešavala ovisno o tome jeste li kod kuće ili i ne i koja vam je potrebna temperatura doma. Takvi uređaji omogućuju vam regulaciju temperature prilagođenu vašim potrebama i životnom stilu.

Regulirajte temperaturu uz Atlantic uređaje

Francuski Atlantic radijatori imaju digitalni termostat koji možete programirati tako da se temperatura podešava ovisno o vašoj potrebi. Digitalni termostat možete programirati unaprijed prema vremenskoj prognozi te više ne trebate brinuti hoćete li se vratiti u pretopli ili prehladni dom.

Kako funkcionira programiranje temperature?

Definirate temperaturu koju želite kad vas nema u prostoriji te temperaturu na koju se prostorija mora zagrijati kad se vratite. Atlantic uređaji imaju senzor pokreta i znaju kad ste stigli u prostoriju te se iz niže temperature prebacuju na COMFORT modul na temperaturu koju ste programirali. Prilikom vašeg odlaska iz prostorije temperatura se snižava na ECO temperaturu koju ste također unaprijed programirali i time štedi energiju. Kad ponovno uđete u prostoriju, senzor pokreta vas detektira i uređaj se natrag vraća u modul COMFORT.

Možete programirati do 3 perioda COMFORT temperature u 24 sata za 7 dana u tjednu. Dnevni program temperature koji programirate možete složiti i za ostale dane u tjednu. Željena temperatura se može programirati od gašenja do 30°C. Radijatore možete podesiti i ručno. Odredite, nižu, željenu temperaturu prije napuštanja prostorije i kad se vratite temperatura se povećava za 1°C svakih 10 minuta kako bi se hladna prostorija zagrijala do udobne temperature. Nakon određenog vremena termostat vraća početnu temperaturu.

Preporučujemo vam nekoliko Atlantic uređaja za kraj vaših briga s promjenama temperature u prostorijama. Svi preporučeni uređaji funkcioniraju po principu programiranja temperature na ECO i COMFORT modul.

Altis Ecoboost

Ovaj konvektor ima tehnologiju zagrijavanja s opcijom Eco+boost kako bi vaša sobna temperatura bila baš onakva kakvu želite, uz najbolje uštede. Uz Altis Ecoboost jednostavno programirate temperaturu uređaja te uz Ecoboost funkciju i senzor prisutnosti možete uživati u savršenoj temperaturi vašeg privatnog ili poslovnog prostora. Tri su načina rada konvektora: ručno, programirano i auto. Elektronski termostat je vrlo precizan, s osjetljivosti od +/- 0,10C, a na digitalnom LCD displeju lako podesite željenu temperaturu.

Solius Digital

Radijator Solius Digital ima snažan i veliki aluminijski grijač koji se smješten ispod cijele površine prednjeg panela te zbog efikasnog i ravnomjernog raspršivanja topline, vrlo brzo zagrijava prostor. Solius nudi dvije mogućnosti upravljanja: ručno i programsko. Ručno upravljanje omogućuje podešavanje uređaja na željenu temperaturu, od gašenja do 30 °C. Programsko upravljanje omogućuje podešavanje do 3 razine ugodne temperature po danima (24h), sedam dana u tjednu. Ima i ASP (Anti-Staining Process) zaštitu protiv zaprljanja zidova i automatsku zaštitu protiv pregrijavanja te vam omogućuje uštedu energije do 25%.

Tatou Intelligent

Ovaj pametni uređaj osim što dijeli vrhunske karakteristike kao i druga dva uređaja, ima i dodatni princip grijanja. Tatou Intelligent jednim dijelom radi na principu konvekcije, a drugim isijava cijelom površinom prednjeg panela te tako grije poput sunčeve toplote. Termostat ima 5 raspoloživih funkcija: On/Off, Frost-free, Programme, Eco i Comfort. Uz ove funkcije posjeduje još i dvije dodatne, nove: funkciju otvorenog/zatvorenog prostora i funkciju prisutnosti/odsutnosti osoba u prostoru.  Ovaj uređaj vam omogućuje uštedu energije do čak 25-40%.

Uz ove pametne uređaje nećete više trebati svako malo razmišljati o podešavanju temperature. Podesite željene temperature unaprijed i ostavite termostat da radi umjesto vas!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika