al
Hal E-Bank Najsavremenija rješenja za područje elektronskog bankarstva

Finansije i konsalting

Hal E-Bank Najsavremenija rješenja za područje elektronskog bankarstva

14.02.2020 07:56:35 / Izvor: Akta.ba

Porodica proizvoda Hal E-Bank predstavlja cjelovita i stabilna rješenja za elektronsko bankarstvo jer djeluje nezavisno od Core banking sistema banke. Prva Halcomova elektronska banka postavljena je 1997 i od tada radi bez prestanka (24 h dnevno i 365 dana u godini).

Hal E-Bank je sistem elektronskog bankarstva koji korisniku omogućava da sa jednim programom i jednom karticom radi sa svojim računima u svim bankama koje su u sistemu Hal E-Bank. Zasniva se na poslovanju putem Hal E-bank aplikacije (off-line aplikacija).

Prednosti

  • Sistem elektronskog bankarstva Hal E-Bank omogućava korisnicima:
  • Plaćanja u zemlji
  • Ino plaćanja
  • Prenos sredstava na vlastite KM i devizne račune
  • Konverzija valuta po dnevnom kursu
  • Uvid u stanje po računima
  • Pregled prometa po računima
  • Preuzimanje izvoda sa računa
  • Uvid u kursnu listu Banke

Verzije Hal E-Bank

Hal E-Bank/ Personal je jednokorisnička verzija programa koja je namijenjena za rad na jednom računaru.

Hal E-Bank/ Corporate je višekorisnička verzija programa namijenjena istovremenom radu na više računara koji su povezani u lokalnu mrežu.

Hal E-Bank/Web je dopunsko rješenje osnovnim rješenjima Hal E-Bank/Personal i Hal E-Bank/Corporate. Koristi se za praćenje platnog prometa bez klijentovog programa, ili za pripremu i potpisivanje naloga i paketa sa različitih lokacija.

B2B Hal E-Bank omogućava povezivanje informacionog sistema velikih pravnih lica (SAP, NAVISION, BAAN) sa informacionim sistemom banke za platni promet u zemlji i inostranstvu. Komitent ovim rješenjem dobija najveću ažurnost i preglednost sredstava i mogućnost donošenja bržih i kvalitetnijih finansijskih odluka.

Hal E-Bank/SMS Namijenjen je pravnim i fizičkim licima koje imaju potrebu za pravovremenim informacijama o stanju na transakcionom računu, uplatama itd,itd... Zasniva se na GSM terminalu (SMS protokol)

Hal E-Bank/Cash Management Namijenjen je preduzećima koja imaju više firmi kćerki u inostranstvu i žele da kroz jedan program upravljaju sredstvima na svim njihovim računima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting