Hamamom protiv korone!

17.03.2021 09:14:19
Hamamom protiv korone!

Redovni dolazak u hamam nije samo opuštanje. Hamamom utječemo na zdravlje i ljepotu kroz nekoliko procesa.

Redovni dolazak u hamam nije samo opuštanje. Hamamom utječemo na zdravlje i ljepotu kroz nekoliko procesa.

Proces detoksikacije - Vrućina u sauni pospješuje prokrvljenost, što utječe na čišćenje cijelog tijela. Osim toga, para otvara pore i potiče znojenje, kojim tijelo izbacuje toksine. Trljanje kože djeluje kao limfna drenaža, koja pomaže bržem i učinkovitijem izbacivanju otrova iz tijela. Svi ti procesi od velikog su značaja za zdravlje bubrega i jetre.

Proces jačanja imunološkog sustava - Povišena tjelesna temperatura potiče naš imunološki sustav na učinkovitije djelovanje. Tako nastaju nove imunološke stanice koje dolaze u naš krvorotok te na taj način naše tijelo ubija viruse i bakterije. Prilikom dolaska u hamam i pregrijavanja tijela, događa se isti proces.

Proces vraćanja svježeg izgleda kože - Vrućina, para i znojenje poboljšavaju prokrvljenost naše kože. Zbog intenzivnijeg dovoda kisika u kožu, ona dobije više hranjivih tvari koje su potrebne za zdravlje. Trljanje posebnom rukavicom djeluje blagodatno i opuštajuće. Njome odstanjujemo odumrle kožne stanice, nejednakosti na koži (mrlje, mitesere i sl.) te prištiće. Na taj način naša koža postaje glatka i sjajna.

Lječilište REUMAL Fojnica iz ponude izdvaja sljedeće tretmane:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle