al

Filantropi

Hifa Oil donirala Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu novi automobil

17.12.2018 07:45:07 / Izvor: Akta.ba

Hifa Oil, vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, donirala je automobil za potrebe Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Ključeve vozila dekanu fakulteta prof. dr. Muhamedu Brki danas je predao Izudin Ahmetlić osnivač i vlasnik Hifa Oil Grupacije nakon održanog predavanja studentima ovog fakulteta. Predavanje je upriličeno u okviru ovogodišnjeg “Dana karijera 2018” u organizaciji Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

I sam polaznik ovog fakulteta čiju je diplomu stekao 1987. godine, u svome obraćanju studentima Ahmetlić je istako da su za uspjeh životni i poslovni potrebni znanje, hrabrost, i odgovornost.

“Znanje je mjerilo napretka i razvoja. Hrabrost je potrebna da bi vas razumjeli oni koji vas napadaju. A odgovornost pokazujemo u našem odnosu prema vremenu, našem i vremenu drugih ljudi. Patriotizam je nešto što nas određuje. Možemo mi biti uspješni bilo gdje, ali jedino u našoj domovini smo svoji na svome. Nakon što sam diplomirao na ovom fakultetu, nekoliko godina kasnije umjesto da se posvetim poslovnoj karijeri, otišao sam kao i većina patriota dobrovoljno na prvu liniju i branio državu u rovu do 1993. i mog teškog ranjavanja. Ne dozvolimo da se loše priča o državi, jer mi smo ti koji smo je sačuvali. Država liči na svoj narod. Što mi budemo bolji, bit će bolja i naša država”, kazao je između ostalog u svome obraćanju studentima Izudin Ahmetlić vlasnik kompanija koje danas u okviru Hifa Oil Grupacije uspješno posluju u 10 zemalja EU i regije.

Investicije, posevećenost razvoju, i jačanje konkuretnosti bosanskohercegovačke privrede u kontekstu razvoja na domaćem, tržištu regije i EU strateški su ciljevi Hifa Oil Grupacije.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona. HIFA Oil Grupaciju čine Hifa Oil, Euro Metali, Euro Roal, Euro Stil, Petrobit, Bitrol, Hifa Oil CG, i njemačka kompanija LB Profile GmbH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi