HOLDINA i ENERGOPETROL sponzori sadnje drveća širom Bosne i Hercegovine

21.04.2021 08:42:02
HOLDINA i ENERGOPETROL sponzori sadnje drveća širom Bosne i Hercegovine

Kompanije HOLDINA i Energopetrol sponzorstvom 1.000 sadnica bijelog jasena podržale su akciju i projekat “Posadi svoj hlad“ u organizaciji Zelenog razvojnog centra.

Kompanije HOLDINA i Energopetrol sponzorstvom 1.000 sadnica bijelog jasena podržale su akciju i projekat “Posadi svoj hlad“ u organizaciji Zelenog razvojnog centra. Sponzorisane sadnice distribuirane su građanima u 30 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Svjesni da su ekološki izazovi naša stvarnost odlučili smo dati svoj doprinos za pošumljavanje urbanih područja koja su u velikoj mjeri osiromašena stablima drveća, a tako ujedno doprinijeti podizanju svijesti o potrebi očuvanja životne sredine. Vjerujemo da kompanije i pojedinci moraju raditi zajedno kako bi doprinijeli promjeni.

Projekat „Posadi svoj hlad“ ima za cilj distribuirati besplatne sadnice bijelog jasena i, uz angažman lokalne zajednice i stanovništva u sađenju, osigurati zeleniju budućnost za generacije koje dolaze.

Sadnja drveća prepoznata je kao jedna od najzanimljivijih, ekološki prihvatljivih aktivnosti u kojima pojedinci mogu učestvovati kako bi doprinijeli lokalnoj zajednici. Akciji se pridružilo i preko 100 uposlenika HOLDINE i Energopetrola, koji će svoj hlad posaditi zajedno u krugu uže porodice i prijatelja, poštujući sve epidemiološke mjere.

Kao vodeće naftne kompanije u zemlji, HOLDINA i Energopetrol predani su održivom razvoju. Prepoznajemo važnost ulaganja u zajednicu u kojoj poslujemo te veliku pažnju usmjeravamo na promociju temeljnih društvenih vrijednosti i globalnih ciljeva koji se tiču okoliša.

Brinimo o okolišu zajedno.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija