Filantropi

Hoše-Komerc donirao 60 prehrambenih paketa porodicama u Gornjem Kotorcu

29.04.2020 13:11:20 / Izvor: Akta.ba

Nasuprot scenama kada se tek pojavio virus korona,  kada su se ljudi uplašeni  "grabili" za namirnice i sredstva za dezinfekciju, sada u prvom planu su humani gestovi. Zbog pandemije koronavirusa mnogi su ostali bez posla. Neki od njih doslovno, možda i bez korice hljeba.  Solidarnost i odgovornost su u ovim danima najvažniji.

Svoj primjer solidarnosti i humanosti pokazao je i Izet Bozalija vlasnik firme Hoše-Komerc. On je donirao 60 paketa u kojima su osnovni prehrambeni poizvodi porodicama u Gornji Kotorac. Sekretari ilidžanske općine 28. aprila 2020. odnijeli su na kućna vrata 64 paketa (četiri paketa Općina Ilidža), povratnicima koji su u stanju socijalne potrebe. Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić zahvalio je firmi Hoše komerc.

"Jedno veliko hvala svim našim privrednicima, jer smo pokazali već mnogo puta, da zajedničkim angažamanom dolazimo do najboljih rezultata. Hvala našem Hoši koji je pokazao humanost, jer su paketi sa hranom otišli u prave ruke" rekao je načelnik Memić.

Općina Ilidža obezbijedila je i 4.700 kilograma sjemenskog krompira koje je podijelila  po svim MZ-a po 8,30 kilograma dobilo je 486 domaćinstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi