Hoše komerc obradovao postače Narodne kuhinje u Sarajevu

09.05.2021 09:26:47
Hoše komerc obradovao postače Narodne kuhinje u Sarajevu

Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u BiH, donirao je danas 100 paketa sa hranom postačima koji po svoje iftare dolaze u Narodnu kuhinju.

Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u BiH, donirao je danas 100 paketa sa hranom postačima koji po svoje iftare dolaze u Narodnu kuhinju na Baščaršiji. Radi se o jednoj od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju Hoše komerc provodi sada već tradicionalno svake godine u isto vrijeme.

"Nastojimo činiti dobro kad god smo u prilici. Dio smo zajednice i zato želimo dati naš doprinos, pogotovo za ljude koji nemaju dovoljno za sebe, za naše komšije i sugrađane. Lejletul-kadr je noć vrijednija od hiljadu mjeseci, i želja nam je da ovim poklon – paketima obradujemo sve one postače koji su u stanju potrebe. Uskoro će i Bajram, i njegovu radost moraju osjetiti svi ljudi, bez obzira da li su siromašni ili ne. Mi ćemo sa naše strane uvijek biti na strani ljudi kojima je potrebna pomoć. Ovo je naš vid pomaganja i jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju provodimo sada već tradicionalno svake godine u isto vrijeme", kazala je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.   

Narodnu kuhinju u Starom Gradu već godinama uspješno vodi Zilha Šteta, poznatija kao “tetka Zilha”. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare za sve korisnike i postače. Činili su to već drugu godinu za redom u otežanim uslovima, usljed pandemije korona virusa, zajedno sa mnogobrojnim donatorima.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

PODIJELI:
TAGOVI: Hoše komerc Narodna kuhinja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi