Imtec održao edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme

Filantropi

Imtec održao edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme

16.07.2021 15:22:15 / Izvor: Akta.ba

U sklopu Projekta opšteg obrazovanja (TABLA) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija Save the Children, kompanija IMTEC je izvršila edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme (Smart ekrana) koju su škole dobile u sklopu navedenog projekta.

Edukacija u trajanju od oko dva sata je realizovana za preko 400 nastavnika iz škola širom Bosne i Hercegovine. Fokus edukacije je bio pokazati praktične alate za kreiranje lekcija prilagođenih korištenju na interaktivnim ekranima.

"IMTEC d.o.o. je domaća kompanija koja svoja rješenja za digitalizaciju obrazovanja nudi dugi niz godina. U proteklim godinama isporučili smo preko 500 rješenja za interaktivnu nastavu. Od prvih interaktivnih tabli sa projektorima, do ekrana na dodir sa ugrađenim operativnim sistemom radili smo instalacije i edukacije za korištenje navedene opreme. Stojimo nastavnom osoblju na raspolaganju kako bi na što bolji način iskoristili sve mogućnosti koje nudi interaktivna oprema", istakao je Jasmin Popaja, direktor prodaje u kompaniji Imtec koji je ujedno bio i predavač na ovim edukacijama.

Projekat opšteg obrazovanja (TABLA), prepoznaje navedene potrebe i djeluje u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja, te nudi okvir i podršku obrazovnim institucijama radi uvođenja promjena i unapređenja u obrazovnoj praksi. Više o održanoj edukaciji i projektu TABLA možete saznati OVDJE.

 

PODIJELI:

TAGOVI: Imtec projekt tabla

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi