al
Imtec Solutions: Rješenja za data centre

Tehno kutak

Imtec Solutions: Rješenja za data centre

19.09.2018 07:45:03 / Izvor: Akta.ba

Data centar uključuje komponente kao što su serveri, komunikacioni mediji i uređaji za skladištenje podataka. Pored toga sadrži i razne komponente koje su od suštinskog značaja za vođenje Data Centra poput napajanja, redundantnih sistema i  komunikacione veze, te sistema hlađenja i ventilacije, sigurnosnih uređaja itd. To je primarno hardversko rješenje gdje su svi resursi lokalno prisutni prilikom pristupa i obično se vodi i održava interno.

Cloud ili Oblak je virtualna infrastruktura kojoj se pristupa putem lokalne mreže ili putem interneta.Uslugama u oblaku može se pristupati na zahtjev kad god korisnik zahtjeva, a na osnovu plaćanja po korištenje ili namjenski rezerviranog resursa. Ovaj model je poznat kao Infrastruktura, kao usluga (IaaS). U okviru ovog okruženja, korisnik može pristupiti računarskim resursima, mrežnim servisima i skladištima podataka na zahtjev, bez ikakvih zahtjeva za fizičkom infrastrukturom.

Imtec se fokusirao na isporuku kvalitetnog i optimalnog data centra, prilagođenog potrebama korisnika. Bez obzira da li želite uložiti u vaš data centar, opredijelili ste se za hibridnu strategiju koja kombinira cloud i lokalni data centar ili ste se odlučili da vaše poslovanje u 100 % omjeru izmjestite u Cloud možete im se obratiti sa povjerenjem.

Imtec vam nudi:

  • konsalting pri odabiru stretegije izgradnje i transformacije vašeg data centra;
  • projektovanje infratrukture data centra i povezivanja sa Cloud-om;
  • isporuku i instalaciju kvalitetne opreme;
  • usluge migracije aplikacija i podataka;
  • edukaciju vašeg osoblja za održavanje data centra;
  • održavanje u nadogradnju vašeg data centra;

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak