al
INPROZ Group d.o.o.  predstavlja SPO - Atik mahala u Tuzli

Nekretnine i enterijer

INPROZ Group d.o.o. predstavlja SPO - Atik mahala u Tuzli

28.04.2020 08:26:35 / Izvor: Akta.ba

Kompanija INPROZ GROUP d.o.o. Tuzla, započela je graditi kolektivni stambeno-poslovni objekat sa deset manjih stambenih jedinica na lokalitetu u ulici Atik mahala. Objekat će biti izgrađen u neposrednoj blizini Šarene džamije i najvećeg gradskog trga “Trg SLobode”. Ove stanove namjerava prodati zainteresiranim kupcima, kojima ovaj lokalitet i veličina projektiranih stanova budu odgovarali. Dispoziciono rješenje objekta i raspored njegovih vanjskih otvora, uslovljeno je blizinom objekta Šarene džamije, sa sjeverozapadne strane kao i položajem planiranog objekta sa njegove jugoistočne strane.

Sve prostorije u objektu orjentirane su na sjeveroistočnu i jugozapadnu stranu. Glavna fasada objekta je sjeverozapadna, odnosno fasada okrenuta na Ulicu Atik mahala. Sa jugozapadne strane objekta projektirano je unutarnje dvorište koje stanari mogu koristiti za igru djece i druženje.

Jedan dio dvorišta je natkriven i može biti opremljen garniturama za sjedenje, a veći dio dvorišta je otvoren i uređen za igru djece. Izlaz u dvorište predviđen je iz stepenišnog prostora. Zavisno od namjene većeg poslovnog prostora, dio dvorišta bi se mogao prilagoditi njegovoj funkciji.

 

Pristupi objektu projektirani su iz Ulice Atik mahala, sa trotoara koji se proširuje na račun smanjenog gabarita u prizemlju. Iz natkrivenog dijela projektovana su tri zasebna ulaza: jedan za stambene etaže, i dva ulaza, za dva poslovna prostora, koji se nalaze u nivou prizemlja.

Poslovni prostori su različite veličine i njihova namjena nije definirana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer