al
Interact Visoko: Dobro došli u svijet hemikalija!

Predstavljamo

Interact Visoko: Dobro došli u svijet hemikalija!

05.05.2014 13:43:38 / Izvor: eKapija.ba

Zbog sve snažnije privredne, proizvodno-razvojne i ekonomske ugroženosti, kao i nedostatka inicijative u području poboljšanja poslovnog ambijenta, kao i želje za pružanjem direktne ili indirektne pomoći bosanskohercegovačkoj privredi, rodila se ideja o osnivanju firme Interact.

Interact d.o.o. firma je osnovana u aprilu 2010. godine u Visokom kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Osnovna djelatnost je distribucija, uvoz, izvoz, proizvodnja, skladištenje, hemikalija, aditiva za prehrambenu industriju i specijalnih produkata, čiju primjenu nalazimo u mnogim industrijskim granama.

Svrha pokretanja ove vrste poslovanja, pored ostvarivanja ekonomskog profita, je zapravo profesionalno servisiranje kupaca sa kvalitetnim produktima koji im zasigurno pomažu u postizanju kvalitetnih i konkurentnih krajnjih proizvoda.

Od osnivanja pa do danas, Interact se neprestano širi, raste i osvaja povjerenje svojih kupaca. Aktivno djeluje kako na bosanskohercegovačkom, tako i na tržištu cijelog regiona i šire. Interact raspolaže sa zastupništvima nekoliko svjetskih renomiranih kompanija čije proizvode zastupa na tržištu Bosne i Hercegovine ali i u zemljama regiona.

Rapolaže sa vlastitim savremeno opremljenim kancelarijskim prostorom, skladišnim prostorima koje djelimo na podzemni i nadzemni dio u kojima, shodno svim zakonskim normama i standardima, skladištimo sve produkte, a prijenosni spremnici nam također služe u svrhu statičnih spremnika ili prijenosnih prilikom otpreme robe kupcima.

U sklopu svog poslovnog kompleksa Interact ima i vlastitu benzinsku pumpu, a obzirom da posjeduje i vozni park koji se sastoji od cisterni, šlepera, tačnije osam voznih jedinica,  pomenutu benzinsku pumpu koristimo za vlastite potrebe u cilju kontrolinga i manipulisanja troškova otpreme i dopreme produkata.

Ako lokaciju smatramo kao prednost svakog poslovanja, Interact definitivno uživa u toj prednosti, obzirom da je prilaz njihovom poslovnom kompleksu moguć iz dva različita smjera kako od strane autoputa tako i od strane tranzitnog puta.

Također Interact ima industrijski kolosijek koji se nalazi uz sami objekat, a koji omogućava lahku, kvantitativnu i kvalitetnu te ekonoski opravdanu dopremu i otpremu robe. Za ostalu dopremu robe Interact koristi Luku Ploče kada je u pitanja doprema brodskim putem, također koristi i  drumski i avio transport, a za otpremu robe prema kupcima svakako vlastiti transportni prijevoz.

Da se radi o specifičnom i jako raznolikom asortimanu govori i činjenica da su firmi Interact jedni od najvećih kupaca, slijedeće industrijske grane:

 • Prehrambena
 • Farmaceutska i veterinarska
 • Deterđentska industrija
 • Industrija boja, lakova i premaza
 • Industrija papira
 • Grafička
 • Teksitila
 • Industrija plastike i gume
 • Metalna
 • Industrija motornog ulja i maziva
 • Kožarska
 • Građevinska
 • Koksna industrija

Poznavanje tržišta, konstantno istraživanje, učenje i usavršavanje, profesionalnost, odgovornost i upornost su samo neki od elementa koji Interact čine jedinstvenim i prepoznatljivim. Svaki novi dan za Interact je novi izazov, nova šansa i  mogućnost da svoju strategiju, ideju i viziju pretvori u stvarnost.

Edukovani kadar firme pruža lojalnost, proaktivnost, profesionalnost koji su ključ dosadašnjeg uspjeha. U Interact-u trude se da okupljaju mlade i  perspektivne kadrove, pune kreativnosti i želje za timskim radom i uspjehom.

Širokim asortimanom svojih proizvoda i profesionalnim pristupom u poslovnom djelovanju Interact je postao regionalni brend i prepoznatljiv partner najvećih bosanskohercegovačkih i regionalnih indistrijskih subjekata.

Ulazno-izlaznu kontrolu kvaliteta proizvoda Interact svakodnevno provjerava u internoj laboratoriji opremljenoj po propisanim standardima. Samim tim svakom svom kupcu garantuje kvalitet i sigurnost. Zbog specifičnosti i jedinstvenosti poslovanja, javljaju se mnoge mogućnosti za proširenjem asortimana, dobijanje novih zastupsta, a sve to bez posebnog poslovnog rizika.

Kako bi održali dosadašnji uspjeh, te proširili i ustabilili svoje poslovne aktivnosti, u Interact-u otvoreni su za svaki poslovni prijedlog, investiciju, odnosno strateški poduhvat koji bi značio stabilnost i nastavak kontinuiranog rasta poslovanja.

Za neke je "Interact" misterija, ali za mnoge je sinonim za siguran poslovni uspjeh.

Jedna od poslovnih ideja, a koju je kompanija Interact početkom 2014. godine uspješno realizovala je dobijanje generalnog zastupstva i distribucije svih programa kompanije Mikrons za tržišta: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova.

Mikrons kompanija je jedna od 10 kompanija koje se nalaze pod Simpas grupacijom. Jedna je od vodećih svjetskih proizvođača industrijskih minerala koja u svom vlasništvu ima rude u mjestu Nigde/Turska koje je daleko poznato po iskopinama i pronalazištima najbjeljeg i najčišćeg kalcijum karbonata. Pored kalcijum karbonata raspolažu i sa drugim industrijskim mineralima, kao što su: Talk, Barit, Kaolin, Mica. Najsavremenija tehnološka oprema, čistoća produkta, jedinstven kvalitet, vrhunska bjelina, kontinuirana proizvodnja, tehnička podrška su zasigurno samo neke od prednosti upotrebe pomenutih produkata.

 

PODIJELI:

TAGOVI: interact hemikalije hemikalija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo