al
Intesa Sanpaolo Banka podržava školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela

Filantropi

Intesa Sanpaolo Banka podržava školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela

30.04.2021 11:13:40 / Izvor: Akta.ba

Intesa Sanpaolo Banka BiH svoje strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju integrira u svakodnevne aktivnosti usmjerene, između ostalog, i na zajednicu, a među ključnim korporativnim vrijednostima znanje je visoko na listi prioriteta. Utoliko je odluka o pružanju podrške u sufinansiranju života studenata iz brige SOS Dječijih sela BiH, samo jedna od zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj omogućiti što kvalitetnije obrazovanje djece i mladih.

Uručenjem donacije u iznosu od 6.000 KM nastavljeno je trogodišnje prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova života 4 studenta završnih godina dodiplomskog i postdiplomskog studija. Organizacija SOS Dječija sela BiH snažno se zalaže za kvalitetno obrazovanje, te jednake prilike za svu djecu i mlade, pa je donacija prijatelja iz Intesa Sanpaolo Banke itekako značajna podrška za omogućavanje kvalitetnih uslova za završetak studija.

"SOS Dječije selo BiH je jedna od organizacija sa izuzetnim renomeom u našem društvu, čija je misija i vizija dugi niz godina posvećena zaštiti i obrazovanju djece bez roditeljskog staranja. To je i razlog da ovoj  organizaciji i djeci u brizi kad god smo u prilici pomognemo da se poboljšaju uslovi za njihov uspješan rast i razvoj. Ovog puta smo odlučili da to budu studenti, koji su već pokazali dobre rezultate i izuzetno nam je drago da će njihovo školovanje uz stipendije Intesa Sanpaolo Banke BiH biti lakše i kvalitetenije", kazala  je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

“Naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banka BiH već treću godinu podržavaju djecu i mlade na njihovom putu ka osnaživanju, a prvi korak ka tome je upravo kvalitetno obrazovanje.  Utoliko je ova donacija od velikog značaja jer znamo da imamo prijatelje koji kontinuirano podržavaju naš rad i brigu o djeci i mladima u segmentu koji nam je iznimno važan. Samo zajedno možemo graditi jače društvo, a to upravo činimo kroz obrazovanje djece i mladih, od osnovnog do visokog obrazovanja, te dodatnih edukacija. Hvala od srca našim prijateljima iz Intesa Sanpaolo Banke, koji cijene i njeguju prave vrijednosti i znaju da su mladi snaga i budućnost našeg društva”, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u protekle dvije godine donirala laptope, ruksake, pernice, sveske i osnovni školski pribor za ukupno 130 prvačića iz SOS porodica i Programa jačanja porodica, na taj način obezbijedivši sve što je školarcima bilo potrebno za lijepi početak nastave.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi