al
Investirajte pametno i povećajte svoju zaradu

Finansije i konsalting

Investirajte pametno i povećajte svoju zaradu

23.10.2019 08:41:58 / Izvor: Akta.ba

Većina ljudi koji odgovorno razmišljaju o svojoj budućnosti nastoje da u periodima povećanih finansijskih prihoda štede za periode svog života u kojima očekuju manje prihode, a sve s ciljem da se održi ravnomjeran ili željeni životni standard. Ipak, taj cilj nije uvijek jednostavno dostići pa se javlja pitanje na koji način održati, ali i povećati vrijednost svog novca.

Neki od najčešćih načina su štednja u banci, ulaganje u nekretnine, ulaganje u u hartije i vrijednosti i slično. Iako nosi najveći rizik, ulaganje u hartije od vrijednosti, sasvim očekivano, nose i najveći prinos, taj odnos rizika i prinosa u hartije od vrijednosti je najbolje izbalansiran.

*Godišnja inflacija u Bosni i Hercegovini iznosi oko 1,5% na godišnjem nivou.

Želite da investirate svoj novac, a ne pronalazite pravu investiciju?

Ulaganjem u hartije od vrijednosti možete obezbjediti dodatni izvor prihoda. Pravljenjem kvalitetnog portfolija hartija od vrijednosti, otvara Vam se mogućnost godišnje zarade od četiri do deset odsto u zavisnosti od izabranog načina ulaganja. Da ne biste pogriješili kod izrade takvog portfolija, kao ni trošili dragocjeno vrijeme, najvažnije je potražiti odgovarajuću profesionalnu podršku.

Brokersko – dilersko društvo “Eurobroker” Banja Luka, osnovano 2001. godine, je ovlašteni posrednik za trgovanje hartijama od vrijednosti na Banjalučkoj berzi te posjeduje dozvolu za obavljanje poslova investicionog savjetovanja. U okviru investicionog savjetovanja, Eurobroker nudi savjete u vezi s kupovinom i prodajom hartija od vrijednosti, informisanje  o stanju na tržištu, davanje pravnih ili finansijskih savjeta iz oblasti korporativnog upravljanja, izrada tehničke, fundamentalne i druge analize, pomoć pri izradi pravnih i drugih akata, dokumenata...

U „Eurobrokeru“ smatraju da je svaki investitor individualan i različit te da je stoga prvo potrebno odrediti da li je njegov pristup investiranju agresivan, standardan ili pak konzervativan. Od toga dalje zavisi kakav će biti omjer ulaganja, rizik ulaganja i konačan izgled portfolia.

Ulaganje u hartije od vrijednosti, uz profesionalnu podršku i vrlo racionalan nivo rizika, može donijeti povrat investicije između četiri i deset odsto na godišnjem nivou, što predstavlja jednu od isplativijih varijanti ulaganja. Uz to, hartije od vrijednosti predstavljaju najpopularniji način ulaganja u razvijenim zemljama.

Stručnjaci preporučuju da svom ulaganju date minimum pet godina jer što je duži period ulaganja smanjujete rizik i povećavate sebi šansu za ostvarivanje očekivanog prinosa. Takođe, napominju da su hartije od vrijednosti instrument koji nosi određeni rizik i da imaju svoje uspone i padove. Stoga, najbolja opcija bi bila da odluku o investiranju donesete u saradnji s profesionalcima - investicionim savjetnicima ili investicionim menadžerima.

Više informacija o usluzi investicionog savjetovanja, trgovanju hartijama od vrijednosti (akcije, obveznice ratne štete i devizne štednje i druge hov), ali i drugim uslugama, moguće je dobiti na broj telefona 051 230 820, lično u sjedištu Eurobroker a.d. Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII 26, Banja Luka i putem internet stranice www.eurobroker.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting