al

Obrazovanje

INZ: Radionice, kviz i edukacija mališana na petom DFF-u u Zenici

31.10.2018 10:24:29 / Izvor: Akta.ba

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je i ove godine učesnik i partner Dječijeg Film Festival, koji se, po peti put, u Zenici održava do 7. novembra.

Festival, osim umjetničkog, ima i edukativni cilj za što su se pobrinuli predstavnici Instituta za zdravlje hrane Zenica, koji su za svu djecu pripremili radionice o pravilnom pranju zuba, zdravoj ishrani…

Jedinstvena smotra dječijeg i omladinskog filma okupi hiljade mališana iz Zeničko-dobojskog kantona, ali i drugih krajeva BiH Ove godine trajati će deset dana, u osam termina, u tri dvorane Multiplex Ekran Zenica , od 29. oktobra do 7. novembra.

Tim Službe za školsku higijenu organizuje edukacije za mališane o važnosti pravilnog pranja zuba i redovnih posjeta stomatologu.

Radionice su interaktivne, a kao sredstva za rad koristi se veliki pokazni model vilice i zuba i velike četkice za pranje zuba, što doprinosi zainteresovanosti mališana za temu radionice.

Uporedo sa ovom aktivnosti, provodi se edukacija o važnosti zaštite od sunca uz prigodan zdravstveno-odgojni materijal - bojanke za djecu.

Paralelno sa radionicama i neposredno uoči filmskih predstava odvija se kviz znanja mališana o temama zdrave ishrane, fizičke aktivnosti, higijene ruku i zuba, te ekologije.

Prethodno su mališani dobili edukativne tekstove na ove teme u sklopu brošure DFF 2018. Tako da imaju priliku da samostalno provjere svoje znanje.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kroz razne edukativne i interaktivne radionice iz oblasti oralnog zdravlja, zaštite kože od sunca, te kviza o zdravlju kontinuirano podržava i sudjeluje na ovoj, ali i sličnim manifestacijama koje okupljaju mališane, ali slične radionice obavlja i u predškolskim i školskim ustanovama u ZDK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje