al
Iskoristite savjetodavnu podršku u vremenu neizvjesnosti i izazova

Finansije i konsalting

Iskoristite savjetodavnu podršku u vremenu neizvjesnosti i izazova

28.07.2020 13:51:01 / Izvor: Akta.ba

Proizvodna ste kompanija koja želi prilagoditi svoje poslovanje trenutnom stanju svjetske ekonomije? Predstoji vam kriza ili reorganizacija uzrokovana Corona pandemijom ili recesijom?

Proizvodni sektor može da bude povlašteni sektor u ovoj krizi. To je sektor koji ne mora da prestane sa radom, naprotiv, može da iskoristi situaciju i djeluje ofanzivnije i zauzme bitnu funkciju u svijetskoj industriji koja će defintivno da promjeni način funkcionisanja. "Da biste opstali na tržištu koje će da dobije nove obrise i strategije ključno je da se prilagodite i dobro organizujete, a upravo je to naša uža specijalnost. Vjerujemo da proces nije jednostavan, ali je izvodljiv. Imamo metode i poznajemo načine. Izgrađujemo nove paradigme”, tvrde u kompaniji Targer Engineering and Consulting.

Trenutna pandemija je uzrokovala i još uvijek uzrokuje poteškoće u poslovnim procesima. Izuzetak nije ni proizvodni sektor.  Te poteškoće će da se preinače u kratkom vremenskom periodu u neki od oblika krize. Razna su predviđanja o vrsti krize koja predstoji, oblik slova U, V, W ili L s obzirom da dužinu i jačinu trajanja i oporavka (vizual svakog slova je opisan ovim parametrima).

Kompanija Targer je odmah po nastanku otežanog sistema poslovanja napravila pregled stanja i jačinu uticaja na  vodeće proizvodne kompanije u BiH. Također su vlastitim kontaktima u svijetskim kompanijama pratili i izučavali modele poslovanja i objedinili sa svojim ranijim radom, te napravili edukacijski program na temu kriznog poslovanja u koji su uključili top menadžmet brojnih proizvodnih kompanija u našoj državi i svijetu.

Nemojte sjediti skrštenih ruku i čekati rasplet, kontaktirajte nas za pomoć!

Za vas smo namjenski prilagodili načine podrške u skladu sa potrebama:
- Krizno upravljanje kompanijom
- Reorganizacija kompanije
- Promjena strategije i poslovnog modela
- Inovacije i razvoj novih proizvoda i usluga

Da li imate pravo kasnije reći da ste pokušali sve što ste mogli?

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting