al
Islamic Relief donirao artikle u vrijednosti 680.000 KM za migrante i izbjeglice

Filantropi

Islamic Relief donirao artikle u vrijednosti 680.000 KM za migrante i izbjeglice

14.02.2020 11:10:35 / Izvor: Fena

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide u Bosni i Hercegovini (IRBiH) potpisali su  Memorandum o saradnji u vezi sa implementacijom donacije od 680.000 KM kojom će, za potrebe migranata i izbjeglica koji borave u privremenim prihvatnim centrima, biti osigurani neprehrambeni artikli.

Memorandum su potpisali direktor Predstavništva humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide u Bosni i Hercegovini (IRBiH) Emir Čiča i šef misije IOM-a u BiH i sub-regionalni koordinator za zapadni Balkan Peter Van der Auweraert.

"Organizacija IRBiH je učinila napore da prepozna potrebe migranata i izbjeglica i obratili su se IOM-u sa željom da pruže, u ovom momentu, najpotrebnije artikle. IOM je zahvalan na ovoj vrijednoj donaciji za migrante i izbjeglice" - rekli su iz IOM-a.

Donirani artikli će biti od velikog značaja za migrante i izbjeglice koji borave u privremenim prihvatnim centrima koje finansira Evropska unija, a kojima IOM upravlja zajedno sa Službom za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz IOM-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi